Buna ziua ,
Ref. la terenurile de curte care fac obiectul impropietarii in baza unei sentinte civile definitive si irevocabile , sentinta ce obliga Prefectul sa emita Ordinul Prefectului pentru terenul ce este granituit , doresc sa pun urmatoarea intrebare:
in urma cu 2 ani mi s-a emis prin Ordinul Prefectului 120 mp teren din care 70 mp sub casa si 50 curte. Casa cumparata in baza legii 112/1996.
Anul acesta fostul proprietar a dat in judecata Primaria , Prefectura si pe subsemnatul pentruca la interval de 7 luni de la emiterea titlului meu de proprietate Primaria i-a retrocedat aceasta portiune de 50 mp de curte tot in baza unei decizii civile definitive si irevocabile. Mentionez ca sentinta mea a fost data inainte de cea a fostului proprietar
Mentionez ca pe acest teren se afla utilitatile casei mele : camin canalizare , camin apa , bransamente.
Doresc sa aflu un punct de vedere cu privire la aceasta speta.
Toate constructiile : bransamente apa , canalizare , ingradire tere, ( gard ) s-au facut cu autorizatii de constructie emise de Primarie. Adica LEGAL.
Intrebare : exista posibilitatea ca aceasta curte sa fie retrocedata atata timp cit de 2 ani platesc impozit , terenul fiind intabulat , etc.
Inca un amanunt tehnic : la procesul pe care l-am avut cu 4 ani in urma si unde instanta a obligat Prefectura sa emita Ordinul Prefectului ptr. improprietarire , s-a executat si o expertiza tehnica in care s-a demonstrat ca acest teren-curte este necesar pentru o buna gospodarire a imobilului.
Cu deosebit respect.
Probleme fond funciar
irinu
cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)