avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sentinta judecatoareasca nexecutata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sentinta judecatoareasca nexecutata

buna ziua! la obiect: un vecin din bloc a acumulat o datorie de 800000 lei la intretinere si a fost dat in judecata de asociatie, aceasta obtinind o sentinta judecatoreasca definitiva de obligare a platii. Pentru punerea in executare ne-am adresat unui executor judecatoresc care a constatat ca apartamentul este pe datorie la banca si ca respectivul nu are nici un fel de venit oficial. intre timp banca a vindut apartamentul iar asociatia nu a obtinut nici un ban. individul nu mai locuieste in bloc si nici nu este de gasit. care este calea legala de obtinerere a datoriei??
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 16:18, 1 Noiembrie 2016
Ce-a patit asociatia de locatari este un fel de sanctiune pentru faptul ca nu a actionat din timp pentru recuperarea datoriilor. Acum o sa-l urmariti toata viata pana va avea ceva bunuri in proprietate sau pana se va angaja undeva.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator
Asociatia de proprietari a instituit in timp util privilegiul imobiliar asupra bunului imobil la ocpi?
In situatia expusa,fie asociatia de proprietari staruie in timpul legal prevazut la executorul judecatoresc pentru executarea silita -in speranta ca debitorul in viitor va realiza fie drepturi salariale,fie va inregistra pe rol fiscal bunuri,sau in cel mai trist caz,asociatia urmeaza sa se consoleze strict cu hotararea judecatoreasca favorabila care practic nu poate fi executata-urmand ca debitul de recuperat sa fie suportat fie din eventuale surse suplimentare fie de la proprietari
Daca dupa ce il executa banca si mai ramane ceva, poate asa sa mai recuperati din datoria aia imensa....
Sigur ati scris corect suma ? Ca se mai incurca leii vechi cu leii noi si opt sute de mii lei mi se pare imens, cum la fel de imensa mi se pare delasarea administratiei care a permis sa lase sa se acumuleze aceasta suma....

In schimb, daca asociatia nu recupereaza paguba, dvs in calitate de proprietari ar cam trebui sa-i dati in judecata atat pe presedinte, cat si pe administrator pe motiv ca nu si-au indeplinit obligatiile care le revin. Oricum, este de mirare cum inca asociatia isi mai poate plati facturile, data fiind gaura asta, repet, imensa....
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
Daniel4x4, utilizator
graby111 a scris:
.. un vecin din bloc a acumulat o datorie de 800000 lei la intretinere si a fost dat in judecata de asociatie

Pai 800000 lei inseamna aproximati 170000 euro, adica poate fi valoarea a 2-3-4 apartamente.
Tot cei 800000 lei (170 mii euro) inseamna poate intretinerea neplatita la asociatie pentru o perioada de peste 2000 de luni adica peste 160 de ani.
Oare cate sute de ani are acest proprietar de cand nu-si plateste intretinerea!?
Poate ne spuneti si noua adevarata datorie stabilita si de instanta.
Avem un privilegiu imobiliat asupra apartamentului care nu fost luat in calcul la executarea silita de catre banca


Imi pare rau de greseala facuta: suma este 8000 lei si nu cit am scris initial.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Executari silite imobile ContSters275324 ContSters275324 Am cumparat un apartament de la executare silita de la o banca. Fostul proprietar are datorii mari la intretinere, trebuie sa le preiau eu? Asa ceva nu scria ... (vezi toată discuția)
Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)