avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii de lunga durata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii de lunga durata

Buna ziua ,
Va rog sa ma lamuriti ce inseamna "studii superioare de lunga durata" in vederea ocuparii unui post in institutie bugetara.
1. facultate de 4 ani
2. facultate de 3 ani si master
3. facultate de 4 ani si master
Eventual si legea care reglementeaza aceste cerinte.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:13, 1 Noiembrie 2016
Legea educatiei, 1 din 2011 sau 1 din 2012, nu mai stiu exact.
Varinatele 1 si 2 din mesajul dvs. sunt de lunga durata, dar depinde daca sunt inainite sau dupa sistemul Bologna.

Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2016
smeagull, utilizator
Cumva este vorba de Legea privind organizarea studiilor universitare 288/2004 ?
Deci daca am absolvit in 2002 ( adica inainte de sistemul Bologna ) facultatea de 4 ani este considerata SLD , iar pentru cei care au absolvit dupa Bologna, facultate de 3 sau 4 ani , trebuie master ca sa fie considerate studii de lunga durata..... este bine cum am inteles???
Legea 288/2004 - in vigoare de la data de 10 iulie 2004

art.16
(1) Învăţământul superior de scurtă durată, care se desfăşoară în prezent în colegiile universitare existente la data publicării prezentei legi, intră în lichidare sau se reorganizează în studii universitare de licenţă, în domeniile existente sau apropiate.

(2) Absolvenţii cu diplomă de învăţământ superior de scurtă durată pot continua studiile pentru a obţine licenţa în cadrul ciclului I - studii universitare de licenţă.

(3) Instituţiile de învăţământ superior stabilesc modul de obţinere a creditelor de studiu transferabile, pe baza cărora se admite înscrierea la examenul de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de scurtă durată.

art.18
.....
(2) Diplomele absolvenţilor de învăţământ superior sunt recunoscute şi oferă drepturi în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare la data obţinerii actului de finalizare a studiilor.

(3) Diplomele absolvenţilor de învăţământ superior cu durata de 5-6 ani sunt de drept echivalente cu diplomele de master.
.....
Legea educatiei nationale. Legea nr. 1/2011

Art. 153
(1) Programele de studii universitare de master reprezinta al II-lea ciclu de studii universitare si se finalizeaza prin nivelul 7 din EQF/CEC si din Cadrul National al Calificarilor. Acestea au o durata normala de 1—2 ani si corespund unui numar minim de credite de studii transferabile, cuprins intre 60 si 120. Pentru profesii reglementate prin norme, recomandari sau bune practici europene, ciclul I si ciclul II de studii universitare pot fi oferite comasat, intr-un program unitar de studii universitare cu o durata cuprinsa intre 5 si 6 ani, la invatamantul cu frecventa, in conditiile prezentei legi, diplomele obtinute fiind echivalente diplomei de master.
(2) Diploma de absolvire sau de licenta a absolventilor invatamantului superior de lunga durata din perioada anterioara aplicarii celor trei cicluri tip Bologna este echivalenta cu diploma de studii universitare de master in specialitate.

Art. 361
(1) Prezenta lege intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 606 din 10 decembrie 1999, cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 158 din 16 iulie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 14 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 642 din 20 iulie 2005, aprobata cu modificari prin Legea nr. 87/2006, cu modificarile ulterioare, Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 581 din 20 august 2009, precum si orice alte dispozitii contrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)
Transformare post din clasa iii - in clasa i, in sistemul bugetar si cerinte de studii pentru "studii superioare de lunga durata" dupa noua legislatie tip bologna. MaximD MaximD Buna. Sunt angajat pe post de referent (clasa III) din anul 2015, intr-o institutie bugetara. Mentionez ca in 2013, am absolvit cu diploma de licenta la ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de licenta martapopescu martapopescu In conditiile in care potrivit art 153 din legea educatiei nr. 1/2011 diploma de absolvire sau de licenta a absolventilor invatamantului superior de lunga ... (vezi toată discuția)