avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare post din clasa III - in clasa I, in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare post din clasa III - in clasa I, in sistemul bugetar si cerinte de studii pentru "studii superioare de lunga durata" dupa noua legislatie tip Bologna.

Buna. Sunt angajat pe post de referent (clasa III) din anul 2015, intr-o institutie bugetara. Mentionez ca in 2013, am absolvit cu diploma de licenta la facultatea de Biologie (ciclul I-tip Bologna) si in 2016 am absolvit studii universitare de master (ciclul II-tip Bologna), studiile fiind în specialitatea în care îmi desfăşor activitatea.
Intrebarea este daca ma calific pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei pe care sunt incadrat (din clasa III - in clasa I), conform art. 68 alin. (I) din Legea functionarului public nr. 188/1999, avand in vedere ca pentru clasa I trebuie studii superioare de lunga durata – potrivit, art.9, pctul a). din Legea 188/1999. Mentionez ca, conform art. 153, alin.2. din Legea educatiei si a art. 18, alin. (1) si (3) din Legea privind organizarea studiilor universitare nr. 288/2004– diploma de Master (ciclul II-tip Bologna) este echivalenta cu diploma de Licenta a absolventilor invatamantului de lunga durata din perioada anterioara celor III cicluri tip Bologna.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
MaximD, utilizator

Alte discuții în legătură

Studii universitare de licenta cu diploma cerute la posturi bugetare 9lucia 9lucia am terminat Facultatea de stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, 3 ani la zi si mi-am luat licenta. Sunt interesata daca studiile mele sunt bune sau ... (vezi toată discuția)
Pot promova pe studii superiore daca am absolvit o facultate de 3 ani? Raluk24 Raluk24 Sunt absolventa a Facultatii de management financiar contabil promotia 2010 (durata studiilor 3 ani), 180 credite de stiudiu transferabile (ECTS), licentiata ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)