avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate apartament

Buna ziua,

in urma decesului matusii mele materne ( nu a avut familie) am facut succesiunea si am primit mostenire prin renuntarea mamei unic mostenitor in favoarea mea si a surorii mele un apartament. Avem certificatul de mostenitor, dar am vrea sa scoatem si titlul de proprietate pe apartament si sa ne inscriem in cartea funciara. Nu avem decat actul de vanzare- cumparare din 1996, contractul de plata in rate si chitantele de rate. Ce pot sa fac si unde sa ma adresez ca sa scot un titlul de proprietate, mentionez ca nu stiu daca a fost facuta intabulare si cadastru vreodata. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: marinelagiurgiu , utilizator 23:17, 25 Ianuarie 2023
Nu este nevoie sa scoateti titlu de proprietate,conf.art.1.133(1) NCC"Certificatul de mostenitor face dovada calitatii de mostenitor,precum si dovada dreptului de proprietate al mostentiorilor acceptanti asupra bunurilor din masa succesorala,in cota care se cuvine fiecaruia.".Va inscrieti in cartea funciara in baza certificatului de mostenitor si cadastru.
Va multumesc mult de tot.
Ba e bine sa aveti si titlul de proprietate. Din pacate nu stiu de ce notarii nu tin cont de titlul de proprietate si tin cont doar de actul de vanzare cumparare. Eu am titlul de proprietate din 1981 dar notarii nu tin cont de el.
Tocmai v-a răspuns domnul avocat mai sus. Legea nu prevede, de aceea nu cer nici notarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren doar cu actul de succesiune sorinebi sorinebi Buna ziua, am un teren , mostenit in urma decesului ambilor parinti. Terenul a fost dobandit de ei,cu inscrisuri sub semnatura privata in 1953.Eu , impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire lucian1804 lucian1804 Dupa ce am facut succesiunea, actul casei a ramas pe numele mamei mele,care este un act de vanzare /cumparare de la ICRAL,cum s-a facut dupa 1990.In acel act ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare apartament mostenit oldgeorge oldgeorge Buna ziua, situatia este: Apartament cumparat in 1981 prin preluare de contract de la fosta ICVL de catre mama. S-au achitat toate ratele, etc, dar nu s-a ... (vezi toată discuția)