avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Dupa ce am facut succesiunea, actul casei a ramas pe numele mamei mele,care este un act de vanzare /cumparare de la ICRAL,cum s-a facut dupa 1990.In acel act sunt trecut ca si girant.Acum trebuie sa schimb actul casei pe numele meu sau este valabil certificatul de mostenitor ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:55, 21 Februarie 2018
Buna ziua,
Acel act ramane si il veti prezenta insotit de certificatul de mostenitor, actul care dovedeste achitarea integrala si C.I!
Nu se schimba actul dar trebuie, daca nu a facut-o notarul, sa anuntati la Cadastru si la DITL!
Actul casei ramane asa, insa se va prezenta impreuna cu certificatul de mostenitor.
Actul casei ramane asa si nu se va prezenta impreuna cu certificatul de mostenitor. Certificatul de mostenitor se va prezenta singur si reprezinta act de proprietate valabil, fara cercetarea/prezentarea actelor de dobandire anterioare despre care oricum se face vorbire in cuprinsul certificatului de mostenitor.
Notarul nu "anunta la Cadastru" in schimb este obligat sa intabuleze dreptul de proprietate pe numele mostenitorilor in cazul in care dreptul de proprietate asupra imobilului mostenit este intabulat in Cartea Funciara, deci la OCPI nu trebuie sa mergeti. La fel, notarul nu anunta la DITL, acolo aveti dvs obligatia sa va prezentati in termen de 30 de zile de la emiterea certificatului de mostenitor pentru a inregistra imobilul in rolul dvs fiscal.
Conf.art.1133(1)NCC certificatul de mostenitor face dovada dreptului de proprietate al mostenitorilor acceptanti asupra bunurilor din masa succesorala ,in cota care se cuvine fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de proprietate messiane messiane Am mostenit 1 apartament de 3 camere si actele de proprietate imi sunt retinute de mama mea. Am mai ramas doar cu actul de mostenire (in original......un notar ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marytopi marytopi buna ,care sunt actele necesare pentru aobtine titlul de proprietate pe casa si gradina parinteasca?parintii decedati si suntem doi frati,multumesc (vezi toată discuția)
Intabulare casa veche din 1955 plus terenuri aferente locuintei scorpion.verde scorpion.verde Buna ziua. Bunica mea de 66 de ani are un certificat de mostenitor dupa ambii parinti pentru o casa cumparat de acestia in 1955 cu chitanta de descarcare si ... (vezi toată discuția)