avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

va salut! imi puteti da un raspuns daca beneficiez de indemnizatie crestere copil in conditiile in care am contract de munca incepand cu 07.03.2009 si sotia naste(data probabila)03 .02.2010?
Cel mai recent răspuns: cata80 , utilizator 21:59, 31 August 2009
Potrivit prevederilor OUG nr.148/2005 actualizata,art.1 alin.1, "persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani.."
Asadar, din cele prezentate de dvs., nu impliniti cele 12 luni.
Din luna a 3 ,2009 pana in luna a 2 , 2010 sunt 11 luni.Legea spune ca pot beneficia de indemnizatia pentr-u cresterea copilului persoanele care timp de 12 luni aduc venit la bugetul statului.Deci daca platiti impozit timp de 12 luni la stat puteti beneficia,cu 11 luni nu va incadrati in termenii legii.
Din nefericire, in conditiile expuse de dumneavoastra nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.
luna martie 2009 e intreaga(am mai mult de jumatate lucrata),luna februarie e doar de 3 zile dar conform llegii luna cu mai putin de jumatate e intreaga doar o singura data. in total 12 luni. am dreptate sau nu?
Nu prea aveti dreptate....dumneavoastra ganditi doar cum sunteti avantajat. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului trebuie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/posnatal mihaela zarnescu mihaela zarnescu Buna seara, as vrea sa imi spuneti daca sotul meu poate beneficia de indemizatia de crestea copilului in cazul in care el cotizeaza la casa de asigurari ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului kakesmelinda kakesmelinda Buna ziua! In timpul sarcinii am schimbat locul de munca, la primul loc de munca eram pana la 30 noiembrie 2009 iar la al doliea am inceput doar la 8 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)