avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pamant

Acum 20 ani casa bunicului meu a fost data fratelui tatalui meu pentru ingrijirea acestuia. Bunicul avea 3 pensii(veteran de razboi, CAP, etc.), pensii ce au fost folosite de familia unchiului ce a primit casa. Intelegerea a fost ca pamantul din camp sa fie impartit in mod egal intre frati. Prin urmare, au cultivat pamantul, au ingrijit terenul, au platit impozit ..........si acum cand unul din frati doreste sa faca acte pe partea lui (35 arii), unul din nepotii mostenitori (intre timp a decedat fratele ce a primit casa) doreste tot pamantul.... In octombrie 2015 a deschis proces (unchiul ce doreste putin pamant) , a corectat greselile din actele cu suprafata pamantului, a umblat pe la notariat si alte institutii pentru 2 frati morti, unul din ei avand si sotia si copilul mort, iar alt copil fiind plecat de 20 ani.................etc, platind aproape 3500 lei toate corecturile, taxe etc. Mentionez ca cel ce a umblat pe drumuri si a platit tot are un picior taiat de la arterita si are proteza. Dupa 1 an cand se astepta sa se finalizeze, neopunandu-se in instanta nimeni, unul din nepotii mostenitori, depune cerere cu avocat si el, ca vrea tot pamantul.. si fara nici un ban ca doar l a ingrijit pe bunic...ceea ce ingreuneaza si prelungeste procesul. NESIMTIRE....Avand probleme de sanatate si neprimind nici un ban pana in prezent, e mai bine sa renunte facand cerere ca nu mai doreste sa se implice financiar si sa se prezinte la procese datorita problemelor de sanatate, si sa piarda toti banii sau are sanse ca procesul sa se incheie totusi curand? Urmeaza sa se faca masuratori pe 7 decembrie....unul din frati doreste deasemenea partea lui de pamant, iar alti 2 frati ce locuiesc la mare distanta de locul natal doresc sa o cedeze acestui nepot...:O
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2016
ro_red_rosu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ro_red_rosu , utilizator 07:59, 10 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Pentru ca cel care nu se poate prezenta la instanta sa nu mai mearga e bine sa angajeze avocat.
NU EXISTA RENUNTARE IN FAVOAREA CUIVA. Ori renunti si se imparet tot la nerenuntatori ori primesti si, dupa aceia , faci ce vrei cu partea ta.
Angajati un avocvat, e pacat sa renuntati acum.
are avocat de 1 an, insa doreste sa renunte pentru ca nu a primit nici un ban de la nimeni si a tot umblat singur pe drumuri cu proteza, nu e convenabil pentru 35 arii cu probleme de sanatate se continue procesul si sa mai si cheltuie, in conditiile in care a intervenit nepotul care cere tot pamantul fara sa dea un ban... Ce sanse are sa recupereze banii daca va continua? Nu se tine cont si d efaptul ca are handicap ptr a se termina mai repede?
deci ceilalti doi frati nu pot da partea cui vor ei
daca ceilalti frati nu contribuie cu bani cum se va proceda pentru recuperarea banilor, dupa ce se stabilesc partile ?

banii raman pierduti?

Alte discuții în legătură

Succesiune ro_red_rosu ro_red_rosu Acum 20 ani casa bunicului meu a fost data fratelui tatalui meu pentru ingrijirea acestuia. Bunicul avea 3 pensii(veteran de razboi, CAP, etc.), pensii ce au ... (vezi toată discuția)
Succesiune ro_red_rosu ro_red_rosu cel care a deschis proces pentru succesiune poate solicita inchiderea acestuia, chiar daca pierde banii folositi? Daca stia ca va fi \"atacat\" renunta de a ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii cu 2 mostenitori plecati din tara Epuree Epuree Pentru dezbaterea succesiunii 2 mostenitori sunt plecati din tara (Irlanda si Cipru). Cum ar fi mai bine sa procedez cu cei din afara tarii, sa dea ... (vezi toată discuția)