avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... raspundere civila delictuala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

raspundere civila delictuala

Buna ziua!
Locuiesc la etajul trei, intr-un bloc cu patru etaje. Am fost inundata (eu si inca trei vecini) fiindca angajatul firmei de metrologie, contractata de asociatia de locatari pentru verificarea metrologica a ceasurilor de apa mi-a rupt robinetul de apa rece din apartament.
Conditia firmei, afișată pe ușa de la intrarea în scara blocului era: ”Functionarea corecta a robinetilor de trecere. În cazul în care robineții de trecere sunt defecți, contoarele nu se vor demonta pentru verificare!”
Patronul firmei sustine ca nu erau obligati sa opreasca apa de la vanele din beci, pe durata acestei operatiuni, vina pentru inundatie fiind a mea, fiindca robinetul meu era fisurat?!...iar asociatia de locatari considera ca nu este vinovata, fiindca angajatul firmei de metrologie contractate de ei mi-a provocat pagubele.
Ca proprietar am fost anuntata de obligativitatea efectuarii acestei verificari si am permis accesul acestora in locuinta, insa nu as fi permis acest lucru daca mi-as fi imaginat ca nu si-au luat masuri de protectie (oprirea apei pe coloana) fiindca le-am mentionat faptul ca robinetul este pus din 2006...
Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind recuperarea prejudiciilor materiale, fiindca acestea sunt insemnate (parchet, plinte, lambriuri, usa de vizitare smulsa si in special manopera, ca sa nu mai spun de curatenie...).
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Firma de metrologie contractata de asociatia de proprietari m-a inundat VulcuSimona VulcuSimona Buna ziua! In urma unui afis pus pe usa de la intrarea in scara am aflat ca o firma de metrologie va verifica ceasurile de apa rece din apartamente. Angajatul ... (vezi toată discuția)
Pretentii-inundata de niste incompetenti BanciuElena BanciuElena Buna seara! In noiembrie 2016, pentru verificarea metrologica a ceasurilor de apa, ”mesterii” mi-au rupt robinetul si m-au inundat pe mine si trei ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)