avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... revocare viceprimar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

revocare viceprimar

Buna ziua
as dori sa aflu cum trebuie sa se procedeze in cazul in care se doreste revocarea sau demiterea unui viceprimar. Am consultat prevederile Legii215/2001, a Legii 393/2004, a Legii 340/2004 si a Legii 14./2003 dar nu m-am elucidat.
In fapt este vorba despre un viceprimar care la alegeriloe locale a candidat din partea unei formatiuni politice, a fost ales vice primar, iar acum candideaza la Parlamentare din partea altui partid.. Exista si modalitatea sesizarii Prefectului pt a dispune cercetari in acest sens?
Cel mai recent răspuns: popflorincozmin , utilizator 18:29, 11 Noiembrie 2016
Sesizati partidul pe listele caruia a fost ales viceprimar. Daca a pierdut calitatea de membru al acestui partid, conform Legii 393/2004 partidul trebuie sa sesizeze Institutia Prefectului in vederea emiterii Ordinului prin care se constata incetarea de drept a mandatului de consilier local (implicit pierde si calitatea de viceprimar), inainte de termen. Este atributia partidului si a Prerfectului, acest caz a fost scos de sub jurisdictia Consiliului Local.
Dar daca partidul de pe listele caruia a fost ales viceprimar are anumite interese si nu doreste sa sesizeze Institutia Prefectului? Altcineva nu poate sesiza Prefectura?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inlocuire consilier local demisionar Mircea Cristian Mircea Cristian Buna ziua! Care este Legea care reglementeaza inlocuirea unui consilier local care a demisionat din formatiunea politica pe care a reprezentat-o si ce ... (vezi toată discuția)
Pierdere mandat consilier local galus galus Buna dimineata,exista vreo prevedere comform careia un consilier local,exclus din partidul pe listele caruia a candidat, nu isi mai poate pierde mandatul daca ... (vezi toată discuția)
Incetarea calitatii de consilier local popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua As dori sa stiu care este procedura de urmat si legislatia in vigoare care trebuie urmata in cazul in care se doreste revocarea calitatii de ... (vezi toată discuția)