avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pierdere mandat consilier local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pierdere mandat consilier local

Buna dimineata,exista vreo prevedere comform careia un consilier local,exclus din partidul pe listele caruia a candidat, nu isi mai poate pierde mandatul daca aceasta excludere s-a facut in ultimul an de mandat?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:56, 30 Ianuarie 2011
Nu exista o astfel de prevedere in legea 393/2004. Puteti ataca insa hotararea CL in termen de 10 zile de la comunicare la instanta de contencios administrativ si puteti solicita suspendarea actului pana la solutionarea dosarului.
Multumesc frumos de raspuns si imi permit sa mai pun o intrebare pe aceeasi spetza:din 13 consilieri (12 cu drept de vot, fiindca cel in cauza nu are drept de vot) daca 5 voteaza impotriva excluderii,3 voteaza pentru excludere si 3 se abtin, cum se interpreteaza votul?Va multumesc !
Imi pare rau, dar consilierii nu voteaza excluderea din consiliul local a colegului lor, ci doar constata incetarea de drept a mandatului acestuia si vacantarea locului. Daca nu o fac, in conditiile in care acesta si-a pierdut calitatea de membru al formatiunii politice pe listele careia a candidat, (abtinerile se contabilizeaza la voturi impotriva- HCL-ul respectiv va fi atacat de prefectura in instanta de contencios administrativ) iar CL nu pre are nici o sansa sa castige.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare consiliu local Dollar2009 Dollar2009 Am o nedumerire :legea spune ca o hotarare se adopta cu majoritatea consilirilor prezenti cu unele exceptii.Sunt 27 de consilieri prezenti unul pleaca din sala ... (vezi toată discuția)
Votul intr-o sedinta de consiliu local butesteanu.florentina butesteanu.florentina Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare. Intr-o sedinta de consiliu local s-a votat , din 11 consilieri 5 pentru, 4 impotriva si 2 abtineri. Imi ... (vezi toată discuția)
Vot in ședință de consiliu local 1qPaul 1qPaul Buna ziua In ședința de analiza a Consiliului Local, unul dintre consilieri voteaza si impotriva unui proiect. dar votează că se si abtine. Se poate ... (vezi toată discuția)