Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... incetarea calitatii de consilier local
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

incetarea calitatii de consilier local

Buna ziua

As dori sa stiu care este procedura de urmat si legislatia in vigoare care trebuie urmata in cazul in care se doreste revocarea calitatii de consilier local prin retragerea sprijinului politic din partea partidului de pe listele caruia a candidat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 8 Ianuarie 2017
Legea 393/2004
art.9
(1) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează la data declarării ca legal constituit a noului consiliu ales.

(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
.....
h^1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a carei lista a fost ales;
....
(3) Încetarea de drept a mandatului de consilier se constata de către consiliul local, respectiv de consiliul judeţean, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, a preşedintelui consiliului judeţean sau a oricărui consilier.
....

art.12
.....
(3) În cazul prevăzut la art. 9 alin. (2) lit. h^1), în termen de 30 de zile de la data sesizării partidului politic sau a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pe a cărei listă consilierul local sau consilierul judeţean a fost ales, prefectul constată, prin ordin, încetarea mandatului consilierului local sau judeţean înainte de expirarea duratei normale a acestuia şi declară vacant locul consilierului local sau judeţean.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local ramas independent ContSters278216 ContSters278216 As dori sa-mi raspundeti daca un consilier local mai poate avea aceasta calitate urmare a demisiei acestuia din acel partid.Multumesc (vezi toată discuția)
Retragerea sprijinului politic Gabriel78 Gabriel78 Fac parte din partidul PXX si sunt consilier local. La urmatoarea sedinta de consiliu apare pe ordinea de zi un proiect prin care Consiliul Local este informat ... (vezi toată discuția)
In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)