avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Bună ziua. Astăzi am fost oarecum împinsă de a-mi preda demisia. Inițial vorbisem cu șefu sa intru în preaviz de astăzi pana în data de 30,doar ca astăzi m-au trimis la "plimbare".
As vrea sa știu dacă prin decizia mea de a demisiona, primesc salariu fix care trebuie sa mi-l dea + zilele de concediu neplătite?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 15 Noiembrie 2016
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

De asemenea, potrivit art.146 alin.3 C.mun., angajatorul va trebui sa va compenseze in bani la incetarea c.i.m. zilele de CO neefectuate.
Ști cumva și cate zile ar fi de concediu la 4 luni de lucru?
Cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m. ?
21
Am aflat intre timp ca ar fi 7 zile la 4 luni de munca și ca s-ar plăti cu 50 de lei pe zi.. Dacă e corect ce am aflat

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti dupa demisie breman breman Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat oanaiuliana oanaiuliana Buna ziua, Am fost angajata al unei companii din mai 2009 pana in 21 iulie 2013. La virarea ultimului salariu s-au achitat doar 19 zile de CO neefectuat, ... (vezi toată discuția)
Plata salariului și a zilelor de concediu neefectuate în cazul încetării contractului cu acordul partilor cristinanica78882 cristinanica78882 În cazul în care am încetat contractul de munca cu acordul părților conform art. 55 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) angajatorul îmi va plăti zilele ... (vezi toată discuția)