avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident pe trecerea de pietoni, recuperare permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident pe trecerea de pietoni, recuperare permis

Doamne ajuta ! Am avut un accident la trecerea de pietoni ,eram oprit la trecere ,am dat prioritate la pietoni si dupa 30 de secunde m am pus in miscare cu masina in momentul acela a venit grabota o fata pe trecere vb la telefon si am atins o cu farul drept pe victima fara sa o dau jos sau sa iu provoc o leziune .am oprit sia vorbit cu ea a spus ca nu are nimic ,dar sa fiu mao atent .a plecat si vorbea in continuare la telefon ,eu am parcat masina pe trotuar si m am dis sa i iau un buchet de flori ducandu ma dupa ea ,am stat de vorba cu ea i am spus daca mergem la spital sau daca sunam la politie ,a refuzat .a zis ca nu are nimic si a plecat ,mentionez era eleva urma sa implineasca 18 ani ,(a mentionat si ea politiei ca eu i am zis daca merge la spital si ca a refuzat ) a ajuns la scoala si de acolo a intrebat o dc a intarziat si a trimis o la medicul scolii ai acolo a sunat cabinetul la 112 .m a sunat de la politie dupa 2 ore de la accident ,m am dus ,mi au luat sange a iesit
test pozitiv 0.0 si mi ai deschis dosar penal pe vatamare corporala si parasirea locului .. voctima ,fata nu a depus plangere si dupa 4 luni mi s a clasat dosarul ,m am prezentat ci dosarul de la Procuratura si acolo mi au spus ca mi s a luat permisul pe 180 de zile ,fara drept de circulatie ,trecuse 4 .am inteles ,l am intrebat pe domnul politist daca trebuie sa ma prezint la testul de cunostinte ritiere si mi a mentionat ca NU .dupa 2 saptamani am primit de la politie semnat de seful politiei ritiere un plic ca Nu Trebuie Sa Ma prezint pentru testul de conostinte ritiere . m am prezentat la implinirea celor 180 ,am fost la politie la ghiseu sa ini ridic permisul asa cum mi sa spus si verbal si scria .acolo m am trezit cu o surpriza cum ca mai am de stat 30 de zile penalizare pentru ca nu m am prezentat la testul de cunostinte ritiere .m am dus in audienta la seful politiei ritiere si i am prezentat plocul de la politie semnat de seful politiei ritiere cum ca nu trebuie sa ma prezint la testul de cunostinte ,mi a argumentat ca s a gresit si ca eu trebuia sa stiu legea si sa vin sa dau testul ,eu i am raspuns ca am venit si mi a spus si verbal domnul politist de la ghiseu ca trebuie sa vin in ziua cand se implinesc 180 de zile ,pe langa actul primit care confirma zisele politistului ..eu acum mai stai 30 de zile pentru ca politia nu a stiut ce a spus si a semnat ,sfatuitai ma ce trebuie sa fac , Multumesc!
Cel mai recent răspuns: petrut12 , utilizator 07:38, 4 Decembrie 2016
Depuneti o adresa in scris cu nr de inregistrare in care descrieti modul in care s-au desfasurat evenimentele, solicitati un punct de vedere si anularea pperioadei de suspendare suplimentara intrucat eroarea apartine politiei . La final "strecurati" cateva vorbe despre solicitarea de daune pentru prejudiciul cauzat.
Multumesc!
Iertati-mi greselile gramaticale .Am scris in graba si de pe telefon . Multumesc !
Cyan .salut ! vreau sa te intreb daca eu in timpul acesta de 30 de zile suplimentar de pedeapsa trebuie sa ma duc sa dau pretestarea rutiera(testul de 15 intrebari)? cei de la politie mi au spus ca nu trebuie sa vin asa mi au spus si prima data si au gresit ..vreau sa stiu sigur sa nu ma mai trezesc iarasi cu inca 30 de zile penalizare .si mai vreau sa stiu daca mi se da amenda sau puncte luate ? multumesc!
Nu mai trebuie sa dati testul si nu se mai prelungeste perioada cu inca 30 zile. Nu veti mai primi amenda.

Alte discuții în legătură

Accident rutier petrut12 petrut12 Doamne ajuta ! Am avut un accident la trecerea de pietoni ,eram oprit la trecere ,am dat prioritate la pietoni si dupa 30 de secunde m-am pus in miscare cu ... (vezi toată discuția)
Accident - suspendare permis - dosar penal mariussandrei mariussandrei Bună ziua, Acum câteva luni am fost implicat într-un accident de circulație. Mai exact, lucrurile stau cam așa: Mă deplasam pe prima bandă pe un drum ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat 103/1/c Teodorrr14 Teodorrr14 Buna ziua, Eu am permisul suspendat in baza articolului 103/1/c, dupa un accident cu victima (s-a dispus NUP, ptr ca lipsea plangerea). Pe dovada ... (vezi toată discuția)