avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general preturi servicii spalatorie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

preturi servicii spalatorie

In cateva zile deschid o spalatorie auto si m-ar interesa cum sa fac preturile de iesire pentru serviciile de spalatorie., adica mai exact cum sa le introduc in contabilitate. Astept un raspuns, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 19:50, 3 Septembrie 2009
iti sugerez sa apelezi la serviciile unui profesionitst contabil
Intrebarea dvs.mi se pare foarte generala.Ce anume vreti sa stiti mai exact?
Adica nu stiu cum sa fac receptiile pentru solutiile pentru spalat.
Pai, simplu, faceti nota de intrare-receptie, apoi bonuri de consum, in functie de ce consumati...
intocmiti Nota de intrare receptie la pretul de cumparare, periodic (recomandabil lunar ori saptamanal) efectuati inventar si intocmiti bon de consum pentru materialele consumate...Daca doriti sa aveti un control exact si imediat in ceea ce priveste materialele consumate (avand in vedere eficientizarea activitatii) eliberati materialele pe baza de bon de consum lucratorilor astfel incat sa puteti stii exact care va sunt costurile raportate permanent la incasari.

De ex. eliberati azi un bidon de 2l solutie...maine va cere alt bidon dar din incasari va rezulta ca a spalat cu primul bidon doar 20 de masini in conditiile in care ar fi trebuit sa ajunga pentru 40 de masini...In acest caz puteti lua masuri imediat...

Spor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare alina240 alina240 O SC platitore de TVA presteaza servicii de constructii intr-o tara UE. De acolo din tara respectiva cumpara unele obiecte de inventar si unele consumabile. ... (vezi toată discuția)
Contabilitate primara alina240 alina240 Buna ziua Detin o mica firma de prestari servicii. Deocamdata nu am stoc de marfa sau materiale am doar cateva obiecte de inventar si un mijloc fix ( ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla pfa costinionut costinionut Buna seara , Am infiintat un pfa vara trecuta iar domeniul principal de activitate este fabricarea bijuteriile din metale si pietre pretioase. Punctul de ... (vezi toată discuția)