avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creante nascute dupa data deschiderii procedurii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creante nascute dupa data deschiderii procedurii insolventei

Buna seara.
Am urmatoarea problema:

In anul 2013 societatea angajatoare doreste sa scape de personalul angajat si face acest lucru printr-o serie de concedieri colective pe de o parte si presiuni pentru inaintarea demisiei pe de alta parte.
Eu aveam o functie de personal cheie in cadrul unui contract in derulare, astfel incat pe de o parte postul nu-mi putea fi desfiintat (nu puteam intra pe listele de concediere colectiva) iar pe de alta parte in cazul in care eram schimbat ca persoana societatea trabuia sa plateasca penalitati.
Societate recurge la presiuni (cercetari disciplinare pentru fapte fictive, masuri in urma acestor cercetari pe care le-am contestat si castigat in instanta, etc...)

-In 13.02.2014 - Mi se suspenda CIM pentru o Plangere penala (pentru fapte fictive si de aceasta data);
-In 04.06.2015 - Societatea Angajatoare intra in insolventa
-In 09.06.2015 mi se emite o decize de incetare a suspendarii CIM avand in vedere hotararea CCR din 23.04.2015 prin care suspendarea CIM in urma plangerii penale a angajatorului este declarata neconstitutionala;
-In 13.07.2015 Mi se inainteaza Notificarea de Preaviz;
-In 11.08.2015 Mi se inainteaza decizia de incetare a CIM.
Acum vine partea Importanta:
-In 30.03.2016 Este emisa ordonanta de clasare a dosarului penal deschis in urma plangerii penale in baza careia mi-a fost suspendat CIM in 13.02.2014
-Avand in vedere clasarea dosarului, Angajatorul trebuie sa imi plateasca drepturile salariale pe perioada suspendarii.
-Am facut cerere plata acestei creante (drepturi salariale pe perioada suspendarii CIM) ca si creanta certa ,lichida si exigibila nascuta dupa deschiderea procedurii insolventei.
- Administratorul judiciar admite creanta insa in raspunsul la cererea de plata spune ca va proceda la inscrierea in tabelul de creante, ocolind pur si simplu din raspuns cererea mea expresa de plata a creantei avand in vedere ca este nascuta dupa deschiderea procedurii de insolventa. In masura dispusa nu insinueaza ca inacceptiunea lui nu motiveaza faptul ca in acceptiunea lui ar fi izvorata inainte de deschiderea procedurii, pur si simplu ocoleste problema

Doresc acum sa contest masura luata de administratorul judiciar in sensul in care sa mi se plateasca creanta.

Intrebarea mea este care este punctul dumneavoastra de vedere? Dupa mine este evident ca este nascuta in 30.03.2016 cand este emisa ordonanta de clasare a dosarului penal.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului individual de munca pe perioada solutionarii plangerii penale MariusBaciu MariusBaciu Buna seara. Am urmatoarea problema pe care o expun pe scurt: Angajatorul a vrut sa scape de angajati. Pe majoritatea i-a concediat colectiv, pe altii i-a ... (vezi toată discuția)
Insolventa D Tiberiu D Tiberiu Am 34 ani societatea pe care o detin si o conduc activeaza de mai bine de 8 ani are activitatea principala comert cu ridicata. Fiind nascut in Timisoara numit ... (vezi toată discuția)
Furt si fals in state- ff urgent eujad eujad in data de 27.04 se face comisie de verificare a statelor si a documentelor de la salarizare. in data de 29.04 s-a incheiat procesul verbal prin care se spune ... (vezi toată discuția)