avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara acordul unuia dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara acordul unuia dintre soti

Buna ziua. Sunt casatorita de 10 ani,dar noi locuim impreuna de 15 ani, in urma mariajului au rezultat 2 copiii cu varste de 8 si 4 ani. Cu putin timp in urma sotul mi-a deschis proces de divort pe motive ca noi nu ne mai intelegem. Eu nu vreau sa divortez deoarece avem 2 copiii si sustin ideea ca acesti copiii trebuiesc crescuti impreuna intre noi nu au existat certuri atat de mari dar sotul meu fiind foarte usor influentabil. Specific ca sotul a parasit domiciliul cu 5 luni inainte , in aceasta perioada vizitandu-si copiii foarte rar, evitand un dialog intre noi.Specific ca acum sta la socrii impreuna cu cumnatul si cumnata (ap3camere 60 mp) acestia ne fiind de acord la inceput cu acest mariaj . Pe toata perioada mariajului acestia ne implicandu-se in casnicia noastra cu absolut nimic....nici macar relatii de nepoti -bunici.... sotul vizitandui foarte rar chiar deloc timp de 2ani.In decursul mariajului nostru am locuit la parintii mei ajutandu-ne material , educatie (facultatate, crestere copiii , etc) Acest aspect fiind demonstart prin cartile noastre de identitate. Acum sotul cere desfacerea castoriei precum ca nu mai exista intelegere dar eu ma opun acestui aspect deoarece cred ca este doar un pas facut de moment la influentele celor din jur. El cere executarea drepturilor parintesti la comun ...dar ma indoiesc ca el ar avea spatiu suficient pentru cei doi copiii. Precizez ca avem un apartament comun si ar putea sa vina sa locuiasca cu copiii aici.Sotul si-a imputernicit avocata sa il reprezinte deoarece vrea sa plece la munca in strainatate , iar ca martor este unul din socrii , precizez ca am o inregistrare audio precum ca ei nu s-au implicat , ca nu stiu problemele dintre noi ....
1. As dori sa stiu daca este posibil ca eu sa refuz exercitarea autoritatii parintesti la socrii, acceptand acest lucru dar in ap nostru?
2. Sa contest marturia socrilor deoarece este o marturie mincinoasa
3. Cat pot amana pronuntarea divortului?
Cel mai recent răspuns: cathyis , utilizator 08:40, 21 Noiembrie 2016
În primul rând, menționați instanței de judecată că reprezentarea prin procură a reclamantului nu este valabilă deoarece nu este dovedit că la data autentificării soțul dvs avea reședința în străinătate.
Nu are nici o legătură autoritatea părintească cu locuința copilului. Chiar dacă va fi o autoritate părintească comună, cereți ca locuința copilului să fie stabilită la dvs.
Puteți dovedi prin orice mijloc de probă existența unei mărturii mincinoase; poate și instanța să se autosesizeze.
Pronunțarea o amână doar judecătorul, iar durata procesului depinde de mai multe aspecte.


La momentul respectiv sotul era in tara ....procura este autentica , dar el va fi plecat in cea mai mare parte a timpului . Nu ar avea posibilitatea de a se comforma cu cele cerute la proces. Eu as accepta si solutia ca el sa locuiasca cu copiii in casa cumparata fara ca eu in acea perioada sa locuiesc cu ei. Si in ce priveste marturia socrilor va fi una din auzite sau povestite de sot. Ei ne participand cu absolut nimic in mariajul nostru , iar spatiul unui apartament cu 3 camere mi se pare mult prea mic pentru 3 familiii ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Dvs va trebui sa formulati o intampinare la actiunea sotului in care sa va exprimati punctul de vedere si sa propuneti probe.

In principal sa aratati ca nu sunteti de acord cu desfacerea casatoriei pt simplul fapt ca nu exista motive temeinice, grave care sa duca la destramarea relatiilor de familie. Va fi in sarcina sotului reclamant sa probeze aceste neintelegeri si culpa dvs in desfacerea casatoriei.

Proba o va face prin marturia martorului propus caruia dvs ii puteti adresa la randul dvs intrebari si combate marturia lui cu un alt martor propus de catre dvs. Este important de stiut faptul ca martor are persoana care are cunostinta nemijlocit, care a perceput cu propriile simturi o anumita stare de fapt utila in solutionarea cazului dvs.

Dvs veti solicita ca locuinta copiilor sa fie la dvs avand in vedere ca acela este domiciliul lor stabil, ca s-au adaptat acestei locuinte, ca au prieteni in zona, ca frecventeaza scoli in zona etc.

Veti solicita ca tatal sa plateasca o pensie de intretinere.

In plus, va trebui sa stiti ca nu exista motive pt a exercita singura autoritatea parinteasca. Aceasta va fi comuna. Tatal va avea dreptul (corelativ si copii) de a pastra legaturile personale, ceea ce va implica vizite inclusiv la locuinta tatalui.
Din ce relatati se pare ca nu se va realiza nimic din ce vreti.

Poate cu dreptul de vizita sa aiba el probleme cumva dar este de judecat si o judecata presupune aparari si probe...
eu neavand studii juridice ..nu stiu din acest motiv am ales sa cer pareri sa pot sa imi fac o idee inainte sa ajung in sala de proces! In mod normal am inteles ca se poate dovedi ...prin probe ca marturia mincinoasa se poate pedepsi ( nu doresc acest lucru ) dar sunt de principiul copiii trebuie crescuti in familie ...atata timp cat in acea familie nu exita comunicare si violenta .... Pe parcursul procesului voi solicita instantei termen sau ...o consiliere familiara la specialist .... deoarce nu cred ca intre noi exista o prapastie atat de mare ! Am inteles ca se va face ancheta sociala unde vor locui copiii! Atata timp cat aceasta ancheta sa va face la domiciliul meu mi se pare normal si firesc sa se faca si in casa unde vor locui cu sotul ! Eu vorbind acum doar din ce banuiesc eu ca ar fi firesc ...Copiii vor locui acolo chiar daca va fi pentru scurt timp! Dar totusi va fi domiciliul unde vor locui cu tatal atata cat instanta va dispune !

Alte discuții în legătură

Custodie copii dupa divort eionela eionela Buna ziua Am 2 copii minori si doresc sa divortez. As dori ca acestia sa ramana la mine. Ce posibilitate legala am sa obtin acest lucru, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Urgent- divort; partaj Elena987 Elena987 Maine am prima infatisare la procesul de divort inaintat de mine pentru vina exclusiva a paratului. Sotul m-a anuntat ca nu se va prezenta la proces. Nu a ... (vezi toată discuția)
Informatii privind drepturile si obligatiile sotului fata de familie mica-mihaela mica-mihaela Buna ziua, Relatia dintre mine si sotul meu este iremediabial distrusa.De cand i-am comunicat intentia de a divorta, sotul meu se foloseste de orice mijloc ... (vezi toată discuția)