avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietar necooperant
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietar necooperant

Buna dimineata!
va rog,indrumati-ma unde ar trebui sa ma adresez ref la urmatoarea situatie:
locuim intr-un imobil cu 4 etaje,la etajul ultim avem un proprietar care are probleme cu instalatia sanitara-apa,datorita unei defectiuni la instalatia de apa,aceasta curge in mai multe ap pana la et 1;
nu gasim intelegere ,nu ne deschide usa,nu coopereaza;
nu exista asociatie de proprietari,presedinte,nici comitet,
Unde ne putem adresa,va rog?
Cel mai recent răspuns: ionutionutc , utilizator 01:21, 27 Noiembrie 2016
faceti o asigurare a locuintei si se vor ocupa cei de la asigurari.
este vba de asigurarea obligatorie sau un alt tip de asigurare;daca eu o fac dupa ce mi se prabuseste tavanul,mai are vreo importanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
anemona34, utilizator
Asigurarea obligatorie nu acopera si riscul de inundatii
In situatia prezentata de dv este necesara incheierea de asigurarea facultativa care sa acopere si riscul de inundatii
In cazul in care dupa incheierea asigurarii facultative,va confruntati cu astfel de neajunsuri,
asiguratorul urmeaza sa deschida dosar de dauna,evalueaza prejudiciul acorda c/v prejudiciu-urmand sa se instituie cu pretentii impotriva vinovatului prin actiune in regres in instanta
Este simplu:
- vorbiti cu presedintele si administratorul sa aduca un instalator si sa-i taie apa prin blindarea tevii care duce spre el de la etajul inferior.
Cum nu sunteti organizati in as. prop., dvs. trebuie sa vorbiti cu cetateanul, eventual il notificati in scris cu scrisoare recomandata cu raspuns platit in care il informati sa-si rezolve problema. Ii dati un termen de 10 zile. Daca nu-si repara instalatia, informati-l ca ii taiati sursa de apa, asa cum specifica @elga50.
Daca situatia se inrautateste, va puteti adresa org. de politie locala care chiar au atributiuni pe aceste neintelegeri intre vecini.
Ceilalti vecini ce zic?

Alte discuții în legătură

Terasa blocului etajul 4 ploua clau01 clau01 pot beneficia de asigurarea obligatorie de 20 e daca stau la etajul 4 , nu am acoperis sarpanta si a inceput sa imi ploua in casa .Am gasit asta Asigurarea ... (vezi toată discuția)
Apartament inundat annabela annabela Locuiesc la etajul 3 intr-un bloc cu 4 nivele. La etajul 4 locuieste o familie cu grave probleme psihice care de 2 zile m-a inundat in baie. Situatia se ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamentul de deasupra misu183 misu183 Buna ziua! In cazul cind te inunda de deasupra si nu e nimeni acasa cum pot opri apa de la vecin fara sa am probleme cu legea? E posibil asa ceva? Solutia ... (vezi toată discuția)