avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... De unde se obtine aviz medical autorizat pentru un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

De unde se obtine aviz medical autorizat pentru un carnet de conducere sofer amator?

Fiul meu a implinit 18 ani si ca majoritatea tinerilor isi doreste un carnet de conducere . Avem o mica problema, el urmeaza in prezent un tratament pentru o afectiune psihiatrica.
Am citit Ordinul 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul. Ordinul 1162/2010 care stipuleaza urmatoarele:
7. Tulburari mintale , 7.1. Grupa 1
7.1.1. Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reinnoite in cazurile candidatilor ori conducatorilor auto care prezinta urmatoarele afectiuni:
a) tulburari mintale grave, congenitale sau dobandite ca urmare a unor afectiuni, traume ori interventii neurochirurgicale;
b) retard psihic sever;
c) probleme comportamentale grave datorite varstei sau tulburari grave ale capacitatii de judecata, comportament ori adaptabilitate.
7.1.2. Sunt exceptate situatiile in care solicitarile sunt insotite de avizul medical autorizat si, daca este necesar, de controale medicale periodice.
Intrebari:
1.Cine ma poate lamurii daca afectiunea lui se incadreaza sau nu la unul din punctele a,b,c?
2.De unde se poate obtine "aviz medical autorizat" ?
Referitor la medicatie este stipulat:
9.2.1.1. Pentru candidatii si conducatorii auto din aceasta grupa, permisele de conducere nu sunt eliberate sau reinnoite in cazul persoanelor dependente de substante psihotrope, sub orice forma, care pot limita capacitatea lor de a conduce in siguranta in cazul in care cantitatile absorbite sunt atat de mari incat au efecte negative asupra conducerii.
Cine stabileste asta?
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 20:02, 19 Noiembrie 2016
1. Medicul specialist
2. De la un cabinet medical agreat ptr eliberarea avizului medical psihologic.
Cine stabileste? Tot medicul specialist.
In cazul in care fiul dvs. sufera de o afectiune psihica , trebuie sa va adresati medicului curant , care-i administreaza un tratament , si sub a curui supraveghere se afla , pentru a se pronunta asupra capacitatii de a conduce autovehicule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schizofrenie paranoidă! buna ziua! În urma cu câteva luni ... Dumitru67 Dumitru67 Schizofrenie paranoidă! Buna ziua! În urma cu câteva luni am avut o internare la psihiatrie iar diagnosticul pus a fost de schizofrenie paranoida! În urma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! referitor la obținerea permisului de conducere. ... Dumitrescu_Radu Dumitrescu_Radu Bună ziua! Referitor la obținerea permisului de conducere. Sufăr de schizofrenie, sunt sub tratament și vreau să fac școala de șoferi. E vreo ... (vezi toată discuția)
Bolile inapte pentru optinerea permisulu de conducere Crystyn Crystyn Buna Seara!!As dori si eu foarte mult sa aflu cu ce boli nu ai dreptul de a conduce.....as vrea lista de boli care sa cuprinda toate boliile care nu corespund ... (vezi toată discuția)