avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Schizofrenie paranoidă! Buna ziua! În urma cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Schizofrenie paranoidă! Buna ziua! În urma cu câteva luni ...

Schizofrenie paranoidă! Buna ziua! În urma cu câteva luni am avut o internare la psihiatrie iar diagnosticul pus a fost de schizofrenie paranoida! În urma acestei internări mi a fost suspendat permisul de conducere! Știe cineva dacă se mai poate recupera și în ce condiții?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 13:23, 17 Octombrie 2022
Buna ziua!
2. Pct. 7 din OMS nr. 1162/2010
Tulburari mintale 7.1. Grupa 1 7.1.1. Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reinnoite in cazurile candidatilor ori conducatorilor auto care prezinta urmatoarele afectiuni:
a) tulburari mintale grave, congenitale sau dobandite ca urmare a unor afectiuni, traume ori interventii neurochirurgicale;
b) retard psihic sever;
c) probleme comportamentale grave datorite varstei sau tulburari grave ale capacitatii de judecata, comportament ori adaptabilitate. 7.1.2. Sunt exceptate situatiile in care solicitarile sunt insotite de avizul medical autorizat si, daca este necesar, de controale medicale periodice.
III. Opinia expertului

1.Potrivit pct. 7.1.2. din OMS nr. 1162/2010, unei persoane care suferă de schizofrenie paranoidă (tulburare mintală gravă) i se poate elibera, prin excepție, permis de conducere, în baza unui aviz medical autorizat, însoțit – dacă este cazul – de controale medicale periodice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! referitor la obținerea permisului de conducere. ... Dumitrescu_Radu Dumitrescu_Radu Bună ziua! Referitor la obținerea permisului de conducere. Sufăr de schizofrenie, sunt sub tratament și vreau să fac școala de șoferi. E vreo ... (vezi toată discuția)
De unde se obtine aviz medical autorizat pentru un carnet de conducere sofer amator? carmen_cl67 carmen_cl67 Fiul meu a implinit 18 ani si ca majoritatea tinerilor isi doreste un carnet de conducere . Avem o mica problema, el urmeaza in prezent un tratament pentru o ... (vezi toată discuția)