avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in instanta fostului angajator pentru neplata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in instanta fostului angajator pentru neplata salariilor

Buna ziua,

Doresc sa deschid actiune in instanta fostului angajator pentru neplata salariilor si am inteles ca este posibil sa mi se solicite certificat ONRC.
Pot sa obtin eu ca persoana fizica, fost angajat, acest certificat direct dupa portalul ONRC? Si care, cel de baza? Este nevoie de semnatura electronica?
Am un card cu care pot plati online eliberarea certificatului dar vreau sa stiu pe care il solicit?

Multumesc.

Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adrianapetre , utilizator 14:40, 28 Noiembrie 2016
Puteti sa-l solicitati on-line.

Cel de baza este suficient, instanta fiind interesata de sediul angajatorului ca sa stie unde il citeaza si, eventual, de persoana administratorului, aceste informatii fiind inscrise in acest certificat.
Buna ziua,

Daca aveti probleme in obtinerea certificatului on-line, va puteti deplasa si la sediul Registrului Comertului care este mai apropiat de dvs. si vi se elibereaza pe loc certificatul.
Aveti nevoie de un certificat constatator simplu, de baza, din care sa reiasa sediul actual si denumirea corecta a societatii.
Multumesc pentru raspuns.
este posibil ca acel certificat de la ONRC sa nu vi se elibereze pentru ca nu sunteti administratorul si nu aveti drept de semnatura. in acest caz il puteti solicita in prima sedinta de la instanta care judeca cazul.
Certificatul constatator se obtine de la Registrul Comertului din judetul dvs. Va costa 45 lei si se elibereaza in 30 min. de la depunerea cererii. Completati cererea cu datele dvs. de buletin si treceti la calitate "persoana interesata". Acestea nu sunt informatii confidentiale, nu aveti nevoie sa fiti administratorul sau delegatul firmei. Puteti obtine aceste informatii pentru orice societate comerciala. Certificatul constatator este valabil 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat onrc vornicu lumi vornicu lumi Mi s-a cerut ,intr-un proces intre doua persoane juridice,(eu sunt reclamantul) sa obtin dovada sediului si starii de functionare a societatii parate,prin ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator orc cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Pot obţine un certificat un certificat constatator de la Registrul Comerţului pentru o firmă cu care am avut o relaţie comercială din care să rezulte ... (vezi toată discuția)
Este onrc o institutie publica? ContSters122786 ContSters122786 Buna ziua, As dori si eu sa aflu daca O.N.R.C. o institutie/autoritate publica in sensul legii 544/2001. Pentru ca, daca este, nu inteleg de ce informatiile ... (vezi toată discuția)