avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat constatator ORC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat constatator ORC

Pot obţine un certificat un certificat constatator de la Registrul Comerţului pentru o firmă cu care am avut o relaţie comercială din care să rezulte că aceasta este radiată din Registrul Comerţului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 19:53, 23 Februarie 2012
Din ceea ce stiu certificatul se poate solicita numai de societate si nu in numele ei de alta societate. Mai simplu intrati pe MF la informatii contribuabili si listati de acolo ce va apare.
Buna ziua,


Puteti face catre ONRC o cerere prin care sa solicitati eliberarea de informatii actualizate legate de respectiva societate comerciala, din care sa rezulte starea acesteia.
ONRC poate furniza informatii actualizate oricui le solicita, contra cost, despre starea unei societatii comerciale.
Am luat zilele trecute un certificat constatator pentru o firma cu care am un litigiu, pentru a-i verifica sediul social. Mi-au trebuit denumirea, codul fiscal si numarul de inregistrare la Registrul Comertului.
Este foarte corect, aceste date sunt elementele de identificare ale persoanei juridice, asa cum o persoana fizica are un nume, o data de nastere, un act de identitate, un CNP.

Registrul Comertului este un registru public, orice persoana interesata poate obtine, contra cost date despre o societate. Aceste date sunt publice.
Contra cost puteti obtine ori un certificat constatator de informare a stadiului societatii sau pe o cerere furnizare informatii de asemenea care este situatia societatii la zi. A doua varianta este ma ieftina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita la registrul comertului date despre o firma din bucuresti si unde ? ContSters309565 ContSters309565 Persoana fizica Pot solicita la Registrul Comertului ,date despre o firma din Bucuresti ? In regim de urgenta se poate contra cost? Mai concret, furnizare ... (vezi toată discuția)
Este onrc o institutie publica? ContSters122786 ContSters122786 Buna ziua, As dori si eu sa aflu daca O.N.R.C. o institutie/autoritate publica in sensul legii 544/2001. Pentru ca, daca este, nu inteleg de ce informatiile ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta fostului angajator pentru neplata salariilor danielamoldovanu danielamoldovanu Buna ziua, Doresc sa deschid actiune in instanta fostului angajator pentru neplata salariilor si am inteles ca este posibil sa mi se solicite certificat ... (vezi toată discuția)