Am un dosar civil a carei judecata a fost suspendata in aprilie 2015. Motivul este moartea reclamantului. Obiectul dosarului: anulare act nulitatea absolută a contractului de vânzare cumpărare. Astazi am primit o citatie de la Judecatorie Sect 1 pentru o noua infatisare pe data de 13.dec 2016. Cel mai probabil s-a depus o noua plangere de catre unchiul meu in calitate de mostenitor,
Au dreptul sa redechida procesul?
Din acte stiu eu nu se mai poate redeschide acest proces odata ce a trecut un an de la suspendarea lui de catre judecatoare pe fond (termen ce a trecut in aprilie 2016).
Multumesc,
Buna seara,
Ce scrie pe citatie?
Este posibil sa fiti chemat in instanta tocmai pentru a se constata perimarea.
Daca nu reusiti sa va descurcati cu intelesul citatiei apelati la un avocat.
Pe citatie nu face referinta la contestarea perimarii.
Este doar o chemare in instanta din partea reclamantului (mort) pentru fond.
Poate este bine de mentionat ca reclamantul a fost reprezentat in instanta (prin procura) de catre un nepot (fiu al unchiului).
Buna seara,
Mergeti la instanta si vedeti despre ce-i vorba.
Daca pana la termen mai este mai mult de o saptamana puteti sa mergeti acum la arhiva si sa vedeti dosarul.
Da, multumesc. Voi merge saptamana viitoare. Termenul este pe 13.dec. In functie de ce gasesc la arhiva va trebui scris un raspuns catre instanta.
Din curiozitate vreau sa va intreb: termenul pentru perimarea unui dosar s-a schimbat? Ca regula pentru dosarele civile perioada pe care o stiu este de un an.
Perimarea opereaza daca cererea de chemare în judecată a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.
Pe de alta parte, conform dispozitiilor art.412 (1) Judecarea cauzelor se suspendă de drept:
1. prin decesul uneia dintre părţi, până la introducerea în cauză a moştenitorilor, în afară de cazul când partea interesată cere termen pentru introducerea în judecată a acestora;
Exceptia perimarii
Lucian_bz
Buna ziua tuturor.
Este vorba de un dosar depus la judecatorie pentru obtinerea personalitatii juridice in decembrie 2013, a fost suspendat pentru depunerea ... (vezi toată discuția)
Partaj
malacica
Cand se perima un doasar de partaj care este suspendat din 20.06.2014 pentru neplata onorariu expert constructii civile.Doresc sa repun pe rol acest dosar. (vezi toată discuția)