avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire sexuala intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire sexuala intre soti

Buna ziua, am si eu o intrebare, pe un subiect destul de delicat, si anume exista din punct de vedere juridic infractiunea de hartuire sexsuala intre soti. As vrea sa stiu daca faptul ca sotul isi obliga sotia sa aibe relatii sexuale cu alti barbati unul sau mai muti in acelasi timp sau sa participe la partide de swing, constitue o infractiune. Mentionez ca in urma refuzului acesta devine violent verbal si mai nou fizic. Toate aceste la un loc provocand sotiei traume psihice ce au avut nevoie de consiliere psihologica. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:53, 28 Noiembrie 2016
Hsrtuierea sexuala inseamna cu totul altceva .
Ceea ce spuneti dvs. ar putea fi insa asimilat infractiunii de proxenetism Art. 213
Proxenetismul
(1) Determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei ori obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către una sau mai multe persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) În cazul în care determinarea la începerea sau continuarea practicării prostituţiei s-a realizat prin constrângere, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Dacă faptele sunt săvârşite faţă de un minor, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu jumătate.
(4) Prin practicarea prostituţiei se înţelege întreţinerea de acte sexuale cu diferite persoane în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul


Buna ziua,
Va sfatuiesc sa formulati o plangere penala in temeiul art.
218 si 219 C.P.
Va sfatuiesc, totodata, sa divortati.
Exista centre de cazare pentru persoane abuzate asa ca aveti unde merge ca sa scapati de el.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Va sfatuiesc sa formulati o plangere penala in temeiul art.
218 si 219 C.P.

Se poate retine violul , daca nu sotul este subiectul activ , ci o terta persoana ?
Da, se poate vorbi de infractiunea de viol.
Soțul ar fi instigator sau complice în funcție de situație.

Violul intre soti este controversat în doctrina dar în acest caz situația este diferita.
As inclina catre proxenetism(art.213NCP),este si mai usor de probat si mai aproape de situatia de fapt, este adevarat ca, in continutul acestei infractiuni se face referire la foloase patrimoniale,raman de dovedit,si la viol trebuiesc probe concludente,in principal certificat medico-legal.Violul intre soti asa cum a spus colegul lascoschi este discutabil, este de esenta casatoriei intretinerea de relatii sexuale intre soti!

Alte discuții în legătură

Prostitutie in proxenetism Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Invatam la penal si mi-a trecut prin minte o ipoteza nastrusnica..in fisierul meu word existau niste sublinieri pentru a observa mai bine ceea ce am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Prostitutie aiai aiai numai prostituatele raspund (penal) pt.infractiunea de prostitutie, SAU si cei care apeleaza la serviciile acestora (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)