avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCC- contract munca incetat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCC- contract munca incetat

Buna ziua!
Ma aflu in CCC si beneficiez de indemnizatia lunara.Nu am un contract de munca suspendat pe 2 ani dat fiind ca mi-a incetat contractul la data nasterii copilului, fara posibilitate de prelungire. Ce pot face in fiecare dintre cele doua situatii? :
1. Imi caut un nou angajator si incerc sa incep serviciul la 22 de luni ale copilului ( pt a beneficia de stimulent pana la 36);
2.Imi doresc un al doilea copil si as vrea sa am continuitate, daca acesta se naste pana la implinirea varstei de 2 ani a primului? Cum procedez sa imi continuu CCC, data fiind situatia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 28 Noiembrie 2016
Daca se naste alt copil in timpul CCC, beneficiati si pentru acesta.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
Iulian MANEA, Contabil
1. Potrivit legislatiei in materie, pentru a se prelungi durata acordarii stimulentul de insertie va trebui sa obţineti venituri supuse impozitului cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.

Art. 7. din OUG 111/2010
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;

b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2).
....

2. Daca nasterea nasterea celui de al doilea copil va avea loc inainte de a se expirarea duratei primului CCC puteti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

Pe perioada de suprapunere de la data nasterii celui de aldoilea copil si pana la terminarea primului CCC, veti beneficia in plus, pe langa indemnizatia acordata pentru CCC1, inca 1063 lei lunar, potrivit prevederilor de mai jos :

art.9 din OUG 111/2010
......
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.

(4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. (n.m., 85% x 1250 lei = 1063 lei)

Indemnizatia pentru creşterea celui de al doilea copil va fi egala cu indemnizatia pentru cresterea primului copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Alina Muresan Alina Muresan Buna ziua ! In momentul de fata ma aflu in concediu crestere copil,care va implinii 2 ani in 31 iulie si sunt insarcinata cu al doilea,pe care il voi naste la ... (vezi toată discuția)
Salariata in ccc care este insarcinata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul unei salariate care se afla in CCC in varsta de pana la 2 ani pana in martie 2014, ramane din nou insarcinata ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ana06 ana06 buna in legatura cu noua lege am inteles ca pana la implinira a 3 ani a copilului daca se incepe mai repede munca primesti 531 lei stimulent.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)