avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua ! In momentul de fata ma aflu in concediu crestere copil,care va implinii 2 ani in 31 iulie si sunt insarcinata cu al doilea,pe care il voi naste la sf lunii februarie...Intrebarea mea este,daca trebuie sa anunt angajatorul inainte sau dupa nastere? Si care e valoarea indemnizatie ce o voi primii pt al doilea copil,pana ce primul implineste 2 ani?Suma intreaga,sau doar jumatate din 1063?multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Muresan , utilizator 13:39, 2 Februarie 2017
Daca nasterea nasterea celui de al doilea copil are loc inainte de a se termina CCC1 (adica inainte de a implini primul copil 2 ani sau 3 ani in cazul copilului cu handicap) se va intra direct in CCC2 imediat dupa terminarea CCC1.

Pe perioada de suprapunere se va primi in plus, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 1233 lei lunar.

Indemnizatia pentru CC2 va avea acelasi cuantum ca si indemnizatia pentru CCC1.

OUG 111/2010
art. 9
(1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) şi art. 5, precum şi stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre naşteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.
(4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

Puteti anunta angajatorul fie inainte de nastere, fie dupa nastere.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic 2 din cic 1 smeagull smeagull Buna ziua, Cu se calculeaza indemnizatia d ecrestere copil in care din concediu pentru primul copil mama va intra in concediu pentru al doilea? Se ... (vezi toată discuția)
Lamurire acordare indemnizatie crestere copil Andra R Andra R Buna seara , va rog sa imi spuneti daca ma aflu in prezent in concediu crestere copil si sunt din nou insarcinata , urmand sa nasc inainte ca primul copil sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de creștere a copilului Camelia1725 Camelia1725 Buna! Ma aflu in concediu de creștere a copilului care va împlini 2 ani in Iulie 2018, însă sunt însărcinată cu al 2-le-a bebe care vine pe lume in ... (vezi toată discuția)