avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiciune de 30 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiciune de 30 ani

buna ziua un sfat va rog frumos
Parinti mei detin o parcela de teren in camp de 0,58 ha cu acte inregula langa acea parcela mai exista una de 0,29 ha a carui proprietar a decedat si nu avea urmasi in consecinta in anul 1991 cand sau facut retrocedarile nu a fost atribuita nimanui.deci a ramas libera.Parinti mei au folosito pana anul acesta ce au decedat
iar eu am devenit proprietar pe cei 0,59 ha de teren
intrebare Daca folosesc in continuare cei 0,29 ha peste 5 ani pot invoca uzucapiciunea de 30 ani dat fiind faptul ca parinti lau folosit 25 de ani si eu inca 5 si eu sant mostenitor la tot ce au avut ei .
Si o alata intrbare ar fi?
Cine ar fi trebuit sa devina noul proprietar intru-cat nici primaria nici consiliul local al comunei sustin ca nu au cunostinta de faptul ca exista acea parcela de 0,29ha ca atare nu pot sa-mio inchirieze concesioneze .Ce ar trbui sa fac mai departe multumesc

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune dienusa dienusa pe un TP sunt trei terenuri,0,58ha,1,20ha,0,46ha ,titlul este pe 2 coproprietari.Una dintre parti cere iesirea din indiviziune.Acea parte poate cere si sa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. exista urmatoarea situatie: cineva a concesionat teren ... Ioana Ungurian Ioana Ungurian Buna ziua. Exista urmatoarea situatie: cineva a concesionat teren de la primarie in vederea construirii unei locuinte(300 mp). Intre timp, a vandut terenul ... (vezi toată discuția)
Se poate concesiona un teren extravilan fara a dezbate procedura de succesiune mariusflg mariusflg Se poate concesiona un teren extravilan (10 ha) pe o perioada de 5 ani daca titularul terenului este decedat, nu s-a dezbatut succesiunea terenului, insa toti ... (vezi toată discuția)