avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire permis de conducere dupa renuntarea la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire permis de conducere dupa renuntarea la urmarirea penala

Buna seara!

Pe data de 08 august anul curent am fost oprit in trafic si testat cu alcooltest ce a rezultat 0.94. Am fost si mi s-au prelevat probe biologice cu rezultatul de 1,80 prima proba si 1,70 a doua. Pe data de 05 decembrie 2016 am primit Ordonanta dispusa de procuror la data de 25 noiembrie 2016 cu "renuntare la urmarirea penala" , "obligarea la prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii de 60 zile" si cheltuieli de urmarire penala in cuantum de 200 lei.

Acum as vrea sa ma ajutati sa aflu cand pot sa imi recapat permisul de conducere si cum? Stima si respect!
Va multumesc!!
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua

Astazi 14.11.2017 judecatorul a admis cererea prin care procurorul cere renuntare la urmarirea penala pentru savarsirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

Spuneti-mi va rog care sunt etapele urmatoare. Cu ce trebuie sa merg la politie pentru restituirea permisului, imi va fi retinut permisul inca 90 de zile de catre politie? Daca politia imi va retine permisul pentru 90 de zile pot face contestatie pentru a intra in posesia permisului?
Buna ziua, îmi puteți spune care sunt pașii de urmat după confirmarea ordonanței de renunțare la u.p. in caz de alcoolemie? Multumesc
Mergeti la serviciul rutier cu dovada fara drept de circulatie, ordonanta procurorului si incheierea instantei.

Alte discuții în legătură

Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile ionut410 ionut410 Salut! Am o întrebare. Zilele trecute mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile pentru depășirea vitezei(51 peste limită). Nu am 1 an de cand am obținut ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului auto dupa o perioada de suspendare de 90 de zile GEORGIANA925 GEORGIANA925 Buna ziua,as dori sa va intreb si eu pentru a optine permisu de conducere dupa o perioada de suspendare de 90 de zile mai este nevoie de a se sustine un test? (vezi toată discuția)
Nup pentru refuz de probe biologice, recuperare permis ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua. Am fost cercetat pt. \\"refuz de probe bilogice\\"(eu ma aflam la volan,cu motorul oprit,sub influenta bauturilor alcoolice,fara sa conduc). Dupa ... (vezi toată discuția)