avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara - executare imobil iarna, consecinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara - executare imobil iarna, consecinte

In urma unui proces de mostenire apartament situat in galati intre o batrana in varsta de 86 ani mama vitrega si fica raposatului sot , batrana a pierdut procesul mentionez ca executorul judecatoresc prin hotarare ia pus oprire pe pensie in valoare de 380,7 ron, In data de 09.12.2016 tot acelasi executor ia trimis acasa cu titlu de executare silita prin licitatie de vanzare apartament pentru luna ianuarie 2017 este legal sa pui oprire pe pensie si apoi sa scoti apartamentul la licitatie in prag de iarna ? poate cineva sa dea un sfat macar in prag de sarbatori, poate cineva va face un bine si va da un sfat bun. Multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:31, 16 Decembrie 2016
Executorul poate, la cererea creditorului, sa recurga la mai multe forme de executare silita, prin urmare poprirea nu este incompatibila cu urmarire imobiliara.

Imobilul poate fi adjudecat si pe timp de iarna, doar ca adjudecatarul nu va putea cere evacuarea in aceasta perioada.
Va multumesc
Buna ziua. in concluzie ce sfat puteti da ,putem sa redeschidem alt proces putem bloca temporar licitatia? Mai are rost sa punem un avocat sa reprezinte pe Batrana in cauza.Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2016
GabrielCapita, utilizator
In 15 zile aveti posibilitate de a face contestatie la executare, eu consider ca ar trebui sa consultati un avocat. Pensia nu poate fi urmarita silit decat in cuantum de 1/3 iar, asa cum preciza si colegul, vanzarea silita a apartamentului se poate face dar evacuarea nu, conform art. 896 Cod Proc. Civila - cu exceptiile de rigoare.
Va multumesc am contactat un avocat si o va reprezenta

Alte discuții în legătură

Executare silita locuinta pufita pufita In urma unui credit ipotecar neplatit de 2 ani am ajuns la executare silita(a 3-a licitatie a fost pe data de 10.10.2012).O persoana aflata in aceeasi situatie ... (vezi toată discuția)
Am 90 de ani, unde sa ma duc la varsta mea, am muncit o viata....cine poate sa-mi faca dreptate? licamirela licamirela Buna ziua, dragi forumisti! Va descriu o situatie grava din punct de vedere moral, in numele unei batrane batuta de soarta, in speranta ca ne veti da ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat in urma unei executari silite: proprietarul executat castiga procesul impotriva executarii, dupa ce apartamentul a fost vandut baubaus2002 baubaus2002 Buna ziua, o cunostinta a cumparat un apartament la o licitatie de executare silita, insa dupa ce s-a trecut proprietatea pe numele lor, se constata ca in ... (vezi toată discuția)