avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita locuinta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita locuinta

In urma unui credit ipotecar neplatit de 2 ani am ajuns la executare silita(a 3-a licitatie a fost pe data de 10.10.2012).O persoana aflata in aceeasi situatie mi-a spus ca la evacuarea locuintei dupa incheierea licitatiei au fost obligati sa plece doar cu hainele dupa ei,restul fiind confiscat si donate ulterior de creditor.Este legal sa nu ai voie nici macar hainele sa le iei(am inteles ca sunt oprite mobila si electrocasnicele)?Dar daca pentru mobila si electrocasnice detin facuri si chitante pe alt nume imi vor fi executate?Nici sotul nu lucram de 2 ani de zile.In cazul in care ne angajam cat va fi poprirea pa venituri?
Cel mai recent răspuns: pufita , utilizator 11:26, 14 Ianuarie 2013
Daca suma obtinuta pe apartament in urma executarii silite nu va fi indestulatoare pt a stinge creanta, creditorul poate sa valorifice inclusiv bunurile mobile ale debitorilor. Daca detineti facturi pe alt nume, acestea nu vor putea fi executate.

Cu aceeasi conditie (ca valoarea apartamentului sa nu stinga creanta), veti putea fi executati si ulterior prin poprire asupra a 1/3 din venituri, pana la concurenta sumei datorate.
Depinde despre ce fel de haine este vorba si de valoarea lor.

Hainele in mod normal nu pot fi sechestrate.

S-a incheiat un proces verbal prin care s-au sechestrat bunuri mobile pana in prezent?
executarea silita mobiliara-ex. haine, chiloti, frigider, tv... alte alea din casa care legea le percepe ca bunuri mobile se identifica de executor dupa obtinerea unei autorizatii de patrundere si ..printre altele, se evalueaza si se liciteaza -executare silita mobiliara. Daca adjudeca bunurile mobile poate dispune de ele
altfel, adjudecatarul bunului imobil le poate lua in custodie la punerea in posesie a imobilului adjudecat, fara a putea dispune de ele..sau le preda unui tert depozitar pe seama si cheltuiala debitorului
Multumesc pentru raspunsuri.As mai avea o intrebare.In momentul in care locuinta este cumparata la licitatie ni se da un termen de eliberare(cate zile de la cumparare) sau vin direct cu sechestrul?Care sunt pasii legali din momentul cumpararii?

Am auzit de articolul cu evacuarea pe timp de iarna: “Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.” Dar daca nici creditorul nici debitorul nu au la dispozitie locuinta corespunzatoare?Ce inseamna locuinta corespunzatoare?Poate fi locuinta parintilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de executare silita Pilu Pilu Buna dimineata. As avea o mare rugaminte daca poate sa ma ajute cineva. Urmeaza sa particip la un interviu si una din intrebari ar fi: Care sunt principalele ... (vezi toată discuția)
Declararea executarii silite aspra unei case inseamna executarea silita imediata si a bunurilor aflate in ea? user43 user43 Apartamentul meu va fi executat silit de catre banca. In aceasta casa , in care locuiesc parintii mei, mobila, electrocasnicele etc sunt proprietatea lor. ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil IBrandusa IBrandusa Buna ziua, aveti idee din momentul primirii instiintarii executarii silite, cat dureaza pana la evacuarea din casa? Si daca e legal sa puna proprire si pe ... (vezi toată discuția)