avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada incasare vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada incasare vanzare imobil

Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul :

Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza Ordinului de Plata emis de către cumpărători in contul nr 2XX , deschis pe numele mandatarei vânzătoarei X la Y SA, numai după ce Băncii ii vor fi fost prezentate: - încheierea de înscriere în Cartea Funciară a dreptului de ipotecă în favoarea Băncii; - încheiere de înscriere in Cartea Funciara a dreptului de ipoteca asupra construcţiilor, îmbunătăţirilor, accesoriilor imobilului şi amelioraţiunilor aduse imobilului; - încheiere de înscriere în Cartea Funciara a dreptului de ipoteca legala a finanţatorului asupra imobilului; - extrasul de carte funciară de informare din care să rezulte înscrierile de mai sus.
Dovada efectuării plăţii restului de preţ de către cumpărători o constituie ordinul de plată semnat de cumpărătorii debitori şi vizat de banca plătitoare, conform art. 1504 Cod civil, alin. 1, iar dovada plăţii se face cu confirmarea scrisă a băncii vânzătoarei eliberată, inclusiv la cererea cumpărătorilor debitori, conform art. 1504 Cod civil, alin. 2. 2.2 Eu, vânzătoarea, prin mandatară, declar că pentru plata restului de preţ se va înscrie ipoteca legală prevăzută de art. 2386 pct. 1 Cod civil, ipotecă ce urmează a se radia pe baza dovezii de plată a restului de preţ menţionată mai sus şi în baza prezentei declaraţii ce reprezintă consimţământul meu în calitate de titulară a dreptului de ipotecă legală exprimatin formă autentică potrivit art. 885 Cod civil. Articolul 3: Obligaţiile vânzătoarei Vânzătoarea se obligă prin mandatară: 3.1 Sa transmită proprietatea asupra imobilului vândut la data autentificării prezentului contract; 3.2 Potrivit art. 1.674 Cod Civil, transmisiunea proprietăţii are loc fără nici o altă formalitate din momentul autentificării prezentului înscris, iar predarea bunului imobil, adică punerea lui ....etc

intrebarea este , vanzatoarea are obligatia sa se prezinte la notar si sa declare incasarea restului de pret sau asta o pot face si cumparatorii cerand de la banca vanzatoarei dovada incasarii asa cum reiese si din prezentul contract ? Cumparatorii ma someaza pe mine ca mandatara sa merg la notar pe cheltuiala mea si sa le rezolv radierea vanzatoarei din cartea funciara .Logic nu mi se pare corect daca ei ca si cumparatori pot cere bancii o dovada a incasarii restului de pret . Mentionez ca au trecut aproape 4 ani de la incheierea vanzarii . Va multumesc pentru raspuns si va doresc Sarbatori fericite , sanatate si belsug !
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:03, 15 Decembrie 2016
Mandatul are o valabilitate de 3 ani, prin urmare nu aveti ce formalitati sa mai indepliniti chiar daca ati fi de acord.
Cumparatorii sa o contacteze pe vanzatoare daca aceasta mai figureaza in cartea funciara.
Eu am sunat-o pe notara care a facut contractul si culmea , nu mi-a spus ca mandatul a expirat . Ba din contra mi-a spus cat ma costa si sa-i spun cand vin ca sa pregateasca actele ( fusese anuntata de banca cumparatorilor )
In procura s a stabilit un termen de valabilitate a acesteia?
Nu in mod expres .Doar pana la indeplinirea sarcinilor din contractul de vanzare-cumparare ( punerea la dispozitie a tuturor documentelor legate de imobil , predarea imobilului la termen )
avand in vedere ca ati primit banii in contul dvs puteti da acea declaratie in baza procurii.

Alte discuții în legătură

Exista riscuri sa vinzi un apartament unei persoane care ia credit ipotecar? magdalenamatei magdalenamatei Buna ziua, Urmeaza sa vand un apartament unui cumparator care ia un credit ipotecar. In propunerea de contract pe care am primit-o se specifica : …. « ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare apartament mariapricop mariapricop Trebuie sa vand un apartament. pentru care am procura. Cumparatorul plateste prin virament bancar in contul deschis de proprietar in alt ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)