avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare apartament

Trebuie sa vand un apartament. pentru care am procura.
Cumparatorul plateste prin virament bancar
in contul deschis de proprietar in alt stat.
Care este procedura cea mai sigura.
Ce pasi trebuie urmati pentru a ma asigura ca au ajuns banii
in contul proprietarului inainte de a preda cheile.

Multumesc

Inaintea mea, cineva a avut aceeasi problema
si asteapta de o saptamana intrarea in cont a sumei.

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:11, 6 Iunie 2017
Buna ziua. Dovada platii se face cu confirmarea scrisă a bancii vânzătorului, eliberată inclusiv la cererea cumpărătorului debitor, cu extras sau cu confirmare în scris emisă de banca vânzătoarului, conform art. 1504 Cod Civil. Se poate inscrie in cartea funciara ipoteca legala asupra imobilului ce fac obiectul ontractului de vanzare-cumparare pentru preţul datorat şi neachitat, de care beneficiaza vanzatorul în baza art.2386 alin.1 Cod Civil. Radierea inscrierii se va face cu documentele specificate la art. 1504. Pentru a fi sigur va poate asista la semnarea contractului un avocat care va explica notarului si cumparatorului ce trebuie mentionat in contract in acest sens. O zi buna
Cumparatorul trebuie sa va prezinte ordinul de plata vizat de banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)
Exista riscuri sa vinzi un apartament unei persoane care ia credit ipotecar? magdalenamatei magdalenamatei Buna ziua, Urmeaza sa vand un apartament unui cumparator care ia un credit ipotecar. In propunerea de contract pe care am primit-o se specifica : …. « ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care ... daniel76R daniel76R Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care am achitat-o integral dar vanzatorul nu a mers la notar sa incheie acea declaratie de confirmare ... (vezi toată discuția)