avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare subventie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare subventie

As dori sa stiu in situatia in care doresc sa angajez o persoana 36 ani care momentan nu are un loc de munca si a terminat somajul in urma cu 6 luni , beneficiez de suventie ?(am inteles ca in prezent s a majorat la 900lei/luna).Din ce am inteles eu, poti beneficia daca angajezi someri inregistrati la ajofm dar si someri de lunga durata(neinregsitrati la ajofm), banuiesc ca este vorba de persoane care sunt in cautarea unui loc de munca.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anemaria01 , utilizator 16:38, 20 Decembrie 2016
Legea nr. 76/2002
art.85
(1) Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
.....

şomer de lungă durată - persoana care este şomer pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani şi pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani;
Am sunat la ajofm si mi au spus ca nu se poate acorda subventia pt ca persoana trebuie sa fie inregistrata ca si somer de cel putin 12 luni.Prin urmare daca angajez o persoana de 36 de ani care a terminat indemnizatia de somaj in urma cu 6 luni , care nu a avut un loc de munca din acel moment, dar care este in cautarea unui loc de munca, nu se acorda nici o facilitate?Multumesc!
Nu se acorda vreo anumita facilitate in acest caz.
Va rog daca ma puteti lamuri..persoana pe care dorim sa o angajam a beneficiat de indemnizatie pt somaj din 17.11.2015 pt 6 luni, ulterior nu s a angajat.Practic in 17.11.2016 sunt 12 luni, 6 luni somer inregistrat cu indemnizatie, 6 luni somer neinregistrat.In definitia somer de lunga durata, observ ca nu este specificat...deci trebuie sa fie somer inregistrat, neinregistrat?Nu mi se pare ca legea este clara in acest sens.Cine decide dc cele 12 luni referirea este la somer inregistrat sau nu?
Daca este somer inregistrat, atucni AJOFM-ul il va gasi in baza de date a sa

Daca nu este inregistrat , atunci nu se va regasi in baza de date a AJOFM-ului.

Alte discuții în legătură

Somer de lunga durata anemaria01 anemaria01 Revin intrucat nu gasesc lamuriri referitor la modul de acordare a subventiei pe someri de lunga durata. Șomerul este persoana care îndeplinește cumulativ ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna somer de lunga durata Ioanax01 Ioanax01 As dori sa stiu la ce categorie de persoane se refera \" somerii de lunga durata\", ce conditii tb indeplinite ? (vezi toată discuția)
Somer de lunga durata Frago Frago Somer de lunga durata este persoana care se afla in evidentele agentiei de somaj pentru o perioada mai mare de 12 luni sau persoana care primeste indemnizatie ... (vezi toată discuția)