avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema minor

Am o intrebare.Minor plecat de acasa a renuntat la scoala nu mai vrea sa faca scoala mai are 11 luni pana la majorat.Nu mai vrea sa aiba de aface cu familia . Am fost la politia au spus ca mai mult decat sa o aduca acasa nu au alceva de facut.e a 4 oara cand pleaca de acasa a spus ca numai are nici o intentie sa mai aiba legatura cu familia.Nu vrea sa isi termine studiile cls.a..10 decat sa traiasca pe cont propriu.Vrea sa dea o declaratie cum ca traieste pe cot propriu sa isi asume responsabilitatea pentru faptele ei.Se poate face acea declaratie si unde trebuie facut acest lucru.Parinti au incercat sa faca tot posibilul sa o faca sa inteleaga cu nu procedeaza bine inclusiv ducand-o la sedinte la Psiholog dar fara rezultat
Poate sa faca aceasta declaratie si unde.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
icemane, utilizator
Buna seara,
Nu are unde sa dea o asemenea declaratie.
Nu exista declaratie legala prin care un minor sa se declare major.
Va sfatuiesc ca, eventual, sa schimbati psihoterapeutul si .. sa aveti rabdare.
Sunt momente in viata minorilor cand .... nu se poate intelege nimeni cu ei si nici nu prea ai ce sa le faci.
Va doresc rabdare si tarie iar minorei, un dram de intelepciune intr-al doisprezecelea ceas.
principala problema este ca nu vrea sa mearga la scoala si directiunea nea spus ca noi o sa fim trasi la raspundere daca nu gata scoala.Nu e decizia noastra este decizia lui.Suntem legati de maini
Si nu vrea sa vina nici aca sa si cu forta nu se poate
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Din pacate, la varsta asta sunteti legati de maini. Cand se putea face ceva insa, nu ati fost. Nu e decizia copilului, e suferinta lui, e nevoia lui de maturizare, de incredere in el, de identificare a sa cu actiunile sale, de independenta.
Nu inteleg de ce sa-i explicati copilului ca nu face bine, are 17 ani, chiar e de pe alta planeta?
Cautati o metoda de a negocia sa obtineti o cale de mijloc, insa incercati sa nu-i aratati ca adultii detin alfa si omega in materie de viata si el nu stie nimic.
Nu stiu de cate ori ati fost la psiholog pana acum, cine a participat, care au fost masurile luate, de ce nu s-a imbunatatit situatia, care e atmosfera in casa etc.

Cu ce il ajuta pe copil daca termina o scoala sau nu? E buna scoala pe care o face? Are el, copilul, un plan de autosustinere? Are varianta de a sta in alta parte? De a fi intretinut de dv. in timpul asta, pe durata scolii? Din cate variante i-ati dat sa aleaga? Cu ce il ajuta in acest moment finalilzarea scolii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mami , nu mai vreau la școală ! Pauliciu Pauliciu Cum pot face sa- mi transfer copilul la altă școală...el fiind clasa a șasea. Este zilnic agresat verbal ,bătut ,umilit de colegii lui (vezi toată discuția)
Elev cu adhd repetent la purtare danastreza danastreza Mi-au lasat copilul cu ADHD repetent la purtare pe motiv ca refuza sarcinile scolare si nu sta docil in banca !Ce sa fac??? (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa anastasia02 anastasia02 Buna ziua! Ma numesc Anastasia si am 16 ani împliniti. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de rigoare. Provin ... (vezi toată discuția)