avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... elev cu ADHD repetent la PURTARE
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

elev cu ADHD repetent la PURTARE

Mi-au lasat copilul cu ADHD repetent la purtare pe motiv ca refuza sarcinile scolare si nu sta docil in banca !Ce sa fac???
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 23:29, 1 August 2012
Buna seara. Nu stiu daca se mai poate face ceva. Daca dirigintele era instiintat in scris despre aceasta problema era foarte bine. Acel copil are dreptul de a frecventa o scoala normala. De la medicul de familie ati adus la scoala vreo adeverinta din care sa reiasa boala? Ati discutat cu dirigintele? Cu profesorii?
Din cate am inteles, i s-au dat sarcini de facut. Aceasta tocmai ca fiind un hperactiv, are nevoie de activitate mai multa decat ceilalti copii. Psihoterapie a facut?
Copilul a terminat clasa a IIIa .Invatatoarea ,directoarea scolii,comitetul de parinti,etc. toti stiu din clasa I diagnosticul copilului.Inclusiv Directia Gen.de Asistenta Soc.si Protectia Copilului si Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala au fost convocate la scoala in toamana anului 2011 pentru copilul meu.N-au facut nimic.Si-au luat leafa si atat.Copilul a facut consiliere psihologica din clasa I pana in decembrie 2011 ,cand directoarea scolii a avut "stralucita "idee sa cheme psihologul sa asiste in clasa la manifestarile copilului (era extrem de nervos pt.ca l-au trimis in sala de sport sa faca ora de ed. fizica ,in timp ce restul colegilor impodobeau clasa de sarbatori) si de atunci,n-a mai vrut sa o vada ,pentru ca l-a "tradat".Intre noi fie vorba am aflat ca psihologul nu avea voie sa merag la clasa fara aprobarea mea,logic ,nu?Ca si atunci cand un cuplu are probleme si sunt consiliati de un psiholog,acesta din urma nu se vara cu ei in pat sa vada ce nu merge!Si au mers pana acolo incat au sunat la 112.ATI AMI AUZIT VREODATA CA DASCALII SA SUNE LA 112 PENTRU CA NU POT STAPANI UN COPIL DE 9 ANI ???Copilul meu face after school la o parohie,am caracterizare de acolo ca e un copil linistit si care indeplineste sarcinile !
Dar de ce spuneti ca nu mai pot face nimic??Eu am dat scoala in judecata,pentru ca pe semestrul I au trimis gresit mustrarea scrisa pe numele surorii mele (copilul era in plasament la sora mea,dar eu sunt reperezentantul legal) si pe semestrul II mi-au trims mustrarea dupa incheierea semestrului si la ambele contestatii mi-au raspuns ca n-am facut contestatie in termenul legal desi am acte ca eram in termen.
Stiti unde e problema, ca Inspectoratul Scolar e pe-o mana cu conducerea scolii,ca doar sunt colegi! Ca altfel,n-aveam problemele astea.
In fiecare luna copilul lipseste o zi de la scoala,pentru ca mergem la Spitalul de Psihi pt.reteta.De fiecare data am dus scutire pt. absente pe care scrie diagnosticul.Intelegeti.Directoarea scolii care e "experta "in toate mi-a scris ca diagnosticul copilului nu justifica comportament violent,limbaj necuviincios si refuzul de a indeplini sarcinilie scolare.BA DA ,JUSTIFICA !ASTA E ADHD-UL !
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
danastreza, utilizator
Stimata doamna, va inteleg perfect supararea. Dar copilul din 2011 pana in prezent nu a mai fost la nici o consiliere psihologica. Acest fapt i-a daunat, perturband procesul de invatatare si disciplinizare. Cautati sa vedeti regulamentul scolii si indatoririle psihologului scolii. Daca fiul dumneavoastra nu a mai continuat consilierea, este normal ca psihologul scolii a fost sesizat. İar din 2011 pana in 2012 este exact un an scolar.
Referitor la trimiterea lui in sala de sport, tineti cont de faptul ca fiind foarte nestapanit, putea sa strice totul, si mai ales avea nevoie de ceva care sa ii consume energia prea multa.
Nu va luati dupa afinitatile intre profesori si alte cadre didactşce fara sa aveti dovezi concludente. Ori, un director, un profesor si un psiholog al scolii cred ca stiu ce au de facut in cazul unui elev care nu isi continua psihoterapia de un an de zile. Sper sa nu va suparati pentru interventia mea. Dumneavoastra ca mama stiti ce aveti de facut mai bine ca mine. Dar ar trebui sa consultati si un psiholog competent in educatia scolara si familiala. Sa nu uitati ca un copil cu aceasta deficienta de atentie este influentat mai ales de mediul familial. Faptul ca petrece foarte putin timp in compania familiei il poate face un rebel. Si apoi speculeaza dragostea dumneavoastra.
Deja sufera pentru ca este dat in plasament. Mai mult ca sigur.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
tarkan, utilizator
N-ati inteles nimic!Copilul era dat in plasament doar in acte,pentru ca aveam nevoie de banii de plasament.Copii au locuit cu mine intotdeauna.
Referitor la faptul ca n-am mai mers la psiholog din 2011 vreau sa va spun ca a facut consiliere psihologica din 2009 pana in 2011,doi ani deci si n-am vazut nicio schimbare.Mai degraba as crede in vrajitoare decat in psihologi !!!
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
danastreza, utilizator
Nu aveam cum sa inteleg ca era dat in plasament doar de forma pentru a obtine niste bani datorita exprimarii dumneavoastra. ( "copilul era in plasament la sora mea").
Daca nu ati vazut nici o schimbare in doi ani, puteati incerca sa schimbati psihoterapeutul. Aveti acest drept. Un tratament psihiatric trebuie imbinat neaparat cu psihoterapia, altfel nu da rezultate. Psihoterapia puteti sa o faceti impreuna ca sa urmariti unde se greseste in educarea copilului si cum puteti corecta aceasta in beneficiul copilului.
Psihologul scolii are datoria sa studieze si sa consilieze copiii cu probleme si nu numai pe ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala sept_mihaela sept_mihaela [quot]Fetita mea de 16 ani a fost terorizata un an de zile la scoala de diriginta si implicit si de prietenele ei celelalte profesoare,pana cand m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ? rcip78 rcip78 Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)