avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota mostenire

Atit eu cit si sotia suntem mostenitorii unici ai cite unui apartament. Ce cota din apartament mostenim fiecare , din apartamentele descries , avind in vedere ca mai exista 2 copii.Stiu ca daca facem testamente fiecare in favoarea celuilat , vor participa si copii cu drepturi cel putin egale , fiind mostenitori rezervati.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:17, 22 Decembrie 2016
suntem mostenitorii unici



Ce cota din apartament mostenim fiecare


Oare ce vreti sa intrebati ?

rezerva succesorala e de jumatate din cat ar mosteni legal. Dvs din ap propriu al nevestei ati mosteni 1/4, iar 3/4 ar imparti egal copiii ei / ai vostri, asta pe cale legala, iar rezerva e pe jumatate, impreuna copiii ar trebui sa mosteneasca 3/8.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
a cita parte din apartamentul sotiei mostenesc eu si a cita parte din apartamentul meu mosteneste ea ?
Sotul supravietuitor mosteneste 1/4 iar copiii 3/4 impreuna. Se intelege ca in cazul in care decedati nu aveti ce sa mosteniti! :)
era mai corect daca spuneam sotul supravietuitor....:D
exista vreo cale de a-l face pe fiecare singur mostenitor ?
De exemplu eu ii vind sotiei apartamentul la care sunt singur mostenitor si invers ...
De exemplu eu ii vind sotiei apartamentul la care sunt singur mostenitor si invers ...


:D

Ce faceti, schimb de case ?
Oricum nu puteati ca sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale, adica ce cumparati fiecare din voi , e bun comun ( cu exceptiile de rigoare).

Mai mult decat sa faceti testament, nu aveti ce face. Banuiesc ca aveti in afara de ap si bunuri comune, asa ca e posibil ca lasandu-va casa prin testament sa nu incalce rezerva copiilor.
Daca aveati doar un ap, va intelegeam ingrijorarea ca fiii sa nu mosteneasca casa, dar asa.. nu e ca si cum ramaneti pe strazi.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)