avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Interpretare ambigua !
Discuție deschisă în Executare silită

Interpretare ambigua !

Cum interpretam alineatul2 din art 110 din noul cod fiscal , referitor la prescriptie ?!

ART. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție a dreptului de stabilire a creanțelor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1]începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

(3) Dreptul de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală.

(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârșirii faptei ce constituie infracțiune sancționată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
Mai precis daca anul 2010 este prescris , avand in vedere ca declaratia se depune in 2011 in luna mai , prescriptia incepe sa curga anul urmator depunerii declaratiei adica in 2012 sau in anul 2011, precum inteleg din lege(începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscala) .Va multumesc!~

Alte discuții în legătură

Control fisc - cum se numara cei cinci ani? WEO WEO Organele de control mai pot verifica anul 2013 al unei microintreprinderi pana in 30 iunie anul curent? (vezi toată discuția)
Control anaf marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua,care ste perioada in care se prescrie obligatiile de plata ale unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Cat este termenul de prescriptie? pvstefanes pvstefanes Cât este termenul de prescriptie a dreptului organului fiscal de a stabili obligatii fiscale in cazul unui contribuabil persoana fizica. (vezi toată discuția)