avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control fisc - cum se numara cei cinci ani?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control fisc - cum se numara cei cinci ani?

Organele de control mai pot verifica anul 2013 al unei microintreprinderi pana in 30 iunie anul curent?
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 18:11, 15 Ianuarie 2019
Se scade anul in curs din socoteala si se calculeaza cei 5 ani.
Codul de Procedură Fiscală prevede :

CAPITOLUL VI Prescripția dreptului de a stabili creanțe fiscale

ART. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție a dreptului de stabilire a creanțelor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

(3) Dreptul de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală.

(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârșirii faptei ce constituie infracțiune sancționată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Adolfina Pop, Consultant fiscal
1 iulie 2019 este ultima zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare ambigua ! salis salis Cum interpretam alineatul2 din art 110 din noul cod fiscal , referitor la prescriptie ?! ART. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să ... (vezi toată discuția)
Control anaf marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua,care ste perioada in care se prescrie obligatiile de plata ale unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Cat este termenul de prescriptie? pvstefanes pvstefanes Cât este termenul de prescriptie a dreptului organului fiscal de a stabili obligatii fiscale in cazul unui contribuabil persoana fizica. (vezi toată discuția)