avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Bună ziua ,
Va rog sa mi spuneți cum ar trebui sa procedez în cazul în care am fost data afara iar demisia mea a fost semnata de către angajator ?
Cel mai recent răspuns: Roxana2017 , utilizator 13:53, 3 Ianuarie 2017
Ce vreti sa spuneti prin "dat afara" atata timp cat v-ati dat demisia?
Angajatorul poate renunta oricand la perioada de preaviz.

Art. 81. Codul muncii
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Mi s a încheiat contractul de munca în baza demisiei semnate de către angajator .
Verbal , angajatorul m a anunțat ca vrea sa înceteze colaborarea cu mine .
În scris , au emis o demisie care nu a fost semnata de către mine ci de către unul dintre angajații actuali .
Contractul de munca și actele adiționale nu au continuitate și nu preș îndeplinesc condițiile legislației în vigoare .
Este o practica în aceasta companie . Nimeni nu intra în posesia contractului de munca și nici a actelor adiționale , modificări care de multe ori nici nu se aduc la cunoștință angajaților.
Puteti contesta decizia de incetare a c.i.m. la tribunal in termen de 30 de zile.
De asemenea aveti posibilitatea sa sesizati ITM cu privire la modalitatea de incetare a c.i.m..
Și dacă au trecut cele 30 de zile cum pot proceda ?
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Rezidentiat pe post maria_palea maria_palea Buna ziua. Daca am luat post la rezidentiat dar am semnat doar un contract de munca pe perioada nedeterminata fara a semna si actul aditional, pot renunta mai ... (vezi toată discuția)
Demisie Vlad Arabela Vlad Arabela buna ziua am o problema mai delicata pe data de 13 aprilie 2010am fost sunata de patroana si mi-a spus ca nu ma mai poate sa ma tina ca nu are bani sa ma ... (vezi toată discuția)
Incetare cim prin acordul partilor Dana Dav Dana Dav Contractul individual de munca semnat de mine prevede in cazul plecarii din firma un preaviz de 30 zile. In momentul completarii cererii de demisie, ... (vezi toată discuția)