avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea in timpul platii stimulentului de insertie.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea in timpul platii stimulentului de insertie.

Buna seara. Am un cumatru ce nu are acces la internet si scriu in numele lui pt a-l putea ajuta. Fina mea (copilul lui)face un an luna viitoare. El in acest moment beneficiaza de stimulent de insertie, mama copilului neavand venituri inainte de nastere. La locul de munca situatia sta in felul urmator. Seful acestuia l-a dat o saptamana in concediu fara plata. Ieri i-a zis ca de fapt nu e fara plata ci e in concediu de odihna toata luna(ultimul concediu fiind in august 2016 integral). I-a pus in vedere sa-si caute de lucru in acest timp. Stiu ca nu il poate da afara fiind protejat de lege mai putin in cazul reorganizarii judiciare sau falimentului, ceea ce nu e cazul. I-am zis sa nu-si dea demisia ca nu va mai beneficia de stimulent. Stiu ca pana face copilul 3 ani e protejat. Si inca 6 luni dupa reintoarcerea definitiva la munca. Seful lui nu stie prea multe de legi si nici nu are cine sa il invete. Dar recomandati-mi cum sa il ajut. In primul rand sa nu-si semneze demisia. In al 2 lea rand ce poate face daca ii desface contractul pe motiv ca se desfiinteaza postul lui sau mai stiu eu ce inventeaza. Am transmis o cerere catre Itm Buc si sper sa primesc raspuns pana la sf lunii dar daca nu vine hartia nu negru pe alb ce poate face? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:51, 11 Ianuarie 2017
1. Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

In acest caz, interdictia concedierii se extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data incetarii platii stimulentului de insertie.

2. In situatia in care va fi concediat, are posibilitatea de a contesta la Tribunalul in raza caruia domiciliaza decizia de concediere in termen de 45 de zile de ladata luarii la cunostinta de decizia respectiva.

3. ITM-ul va raspunde in termen de 30/45 de zile de la data inregistrarii petitiei.
Daca nu vine raspunsul in timp util poate face o sesizare personal la itm in orasul de care apartine? Daca isi da demisia si nu are continuitate pierde stimulentul,nu?
1. Daca isi va da demisia si nu va mai realiza venituri supuse impozitului pe venit va pierde stimulentul de insertie.

2. Orice institutie publica are obligatia de a raspundela petiitii in termen de30/45 de zile de la data inregistrarii petitiei.
Prin urmare, sesizare la ITM local nu-l va avantaja la raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in plata stimulent ioana1982 ioana1982 Buna ziua. As avea o intrebare. Sunt in concediu crestere copil timp de 2 ani pana in data de 28.08.2017. As vrea sa revin la munca in ianuarie 2017,deci ... (vezi toată discuția)
Articolul 25 oug 111/2010 revenirea in activitate a salariatei din cic Ank27 Ank27 Conform articolului 25 din OUG 111/2010 salariata nu mai poate fi concediata 6 luni de la data revenirii definitive;aici nu se mai invoca motivul ... (vezi toată discuția)
Drepturi le revenirea din ccc gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu daca angajatorul poate dispune concedierea unui angajat dupa intoarcerea acestuia din concediu crestere copil (CCC). am vazut ca ... (vezi toată discuția)