avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... REFUZ ACCES in Real fara infolierea gentii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

REFUZ ACCES in Real fara infolierea gentii

Am vrut sa intru in aceasta dupa-amiaza in Real 2 din Constanta sa imi fac niste mici cumparaturi. Veneam de la plaja, sunt intr-un mic "concediu de instanta" pe litoral, adica am venit de la Bucuresti sa iau amanari pe banda in 2010 in niste dosare la J.Cta.
Aveam un mic rucsacel de plaja pe umar, cu portofelul, cheile de la masina, prosopul de plaja si telefoanele. Intamplator, rucsacelul fusese cumparat tot dintr-un magazin Real, in urma cu vreo 2 luni.
Dau sa intru impreuna cu 2 colege de Barou pe care le intalnisem in parcare.
La intrare, ma opreste un paznic: "Aveti ceva de declarat?".. In legatura cu ce? zic eu? "Pai... cu ce aveti in sac !" "Nu, nu am nimic de declarat ! " si dau sa intru. Paznicul se pune in fata caruciorului: " Dar in legatura cu sacul aveti ceva de declarat?" "NU !!", si virez usor stanga cu caruciorul ca sa trec de paznic.
Acesta pune o mana ferma pe carucior: " Nu puteti intra cu sacul!" Ii spun ca nu e sac, e geanta mea de plaja si il intreb de ce nu pot sa intru?
"Nu aveti voie cu produse dinafara magazinului si nici cu sacul" !
Cer sa imi arate afisul care stipuleaza asta si ii cer baza legala. Intra in panica si cheama intariri. Apar 4 paznici cu statiile vibrand. " Security, trimiteti inspector, avem niste fete aici care refuza infolierea. Au venit cu sacul. Vor sa fure !!"
Urmeaza un circ in toata regula. Chem OPC Constanta. Imi zic ca n-au echipaje sambata. Ii spun ca ii reclam si pe ei. In fine, dau de directorul OPC Constanta. Reusesc sa obtin un numar de inregistrare "provizoriu, neoficial", imi spune operatoarea cu care ma pune in legatura, "veniti luni sa faceti plangere. Dar, sa stiti, astea sunt regulile de securitate in toate hypermarketurile".
Nu, zau !
Cat a durat toata povestea, am numarat vreo 10 cucoane cu genti cat casa, trecand linistite in timp de "inspectorul" imi spunea ca "in magazin femeile au voie doar cu poseta si barbatii cu geanta diplomat...."
"Si trebuie sa va supuneti controlului".
Luni dimineata, dupa ce imi iau amanarile, fac o vizita la OPC.
Va tin la curent.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Cel mai recent răspuns: Valeriu Greceanu , Expert judiciar 06:11, 27 Septembrie 2009
Interesant subiect, dar in calitatea pe care o aveti, de ce trebuie sa va puneti atatea intrebari? Aveti la indemana atatea posibilitati! Succes!
Stimate Domn Tudorian,
Nu am pus chiar nicio intrebare, daca cititi mai atent cele redactate de mine. Am deschis un topic care cred ca poate fi folositor in special celor care intra aici pentru a afla ce drepturi au in calitate de consumatori si unde se opresc limitele drepturilor comerciantilor. De aceea am si spus ca voi continua postarea cu desfasurarea evenimentelor. Iar faptul ca sunt avocat nu are nicio legatura cu speta in cauza, am vrut sa intru in acel magazin ca orice alt client. Sa fi ales varianta " un prieten macaragiu a vrut sa intre astazi intr-un magazin..." vi s-ar fi parut mai indicat/interesant ca subiect? Mie, nu.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
Ma rog, am inteles ca ati deschis un topic! Altfel, tema este interesanta si trebuie tratata ca atare! Ar fi bine ca si cei care lucreaza in sistem (ANPC!) sa acceseze acest topic sa vada parerile si opiniile consumatorilor cu privire la munca acestora care, de regula, este facuta in dispretul cetateanului.
Este un abuz total privind comportarea faţă de consumator.Practicile abuzive se pedepsesc conform Ord. 21/1992.În orice altă ţară europeană accesul în supermarketuri este permis în astfel de condiţii.Domnii de la magazinul respectiv îşi depăşesc atribuţiile sau vor să-şi "arate muschii" într-o manieră de regretat şi de dispreţuit.Domnii de la ANPC ar cadadicsi să lucreze şi în zilele de sîmbătă şi duminică.
manolescuflorin a scris:

Domnii de la ANPC ar cadadicsi să lucreze şi în zilele de sîmbătă şi duminică.


Nu au timp... Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul......

Alte discuții în legătură

Interzicerea accesului in magazin cu rucsac slgnalin slgnalin Buna seara! Astazi eram intr-un mall si am vrut sa intru in magazinul Hervis pentru a imi cumpara niste cauciucuri pentru bicicleta. Am intrat in magazin si ... (vezi toată discuția)
Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in alt magazin (pentru ca nu aveam bonul la mine) ContSters350169 ContSters350169 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un ... (vezi toată discuția)