avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Taxa pt eliberare pasaport minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Taxa pt eliberare pasaport minori

Buna ziua,vreau sa stiu concret daca este adevărat ca de la 1 feb se scoate aceasta taxa?eu vreau sa fac Pașapoarte la copiii si sa stiu daca mai astept pana pe 1 feb ca pe 4 feb trebuie sa ies din tara.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Flaurissima , utilizator 19:54, 15 Ianuarie 2017
Da, de la 1 februarie nu se mai aplica taxa de pasaport. Nu stiu insa daca va incadrati in termenul de eliberare a acestuia sau daca nu exista o taxa pentru eliberare la urgenta.
Bănuiesc ca ar fi doar o taxa pt urgenta,dar macar nu platesc in jur de 500 lei ambele Pașapoarte.Multumesc de raspuns
taxa pt eliberare pasaport e 22 de lei, asta nu se va mai plati.
costul pasaportului, il veti plati.


1. Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic depuse în ţară:
- 280 lei (258 lei costul paşaportului + 22 lei taxă eliberare paşaport).


2. Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic (minori sub 12 ani), cu valabilitate 3 ani depuse în ţară:
- 256 lei (234 lei costul paşaportului + 22 lei taxă eliberare paşaport).


3. Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu temporar depuse în ţară:
- 218 lei (96 lei costul paşaportului + 22 lei taxă eliberare paşaport + 100 lei tariful suplimentar prevăzut de Legea nr. 248/2005).



Ma astept ca la 1 feb sa fie cozi imense la pasapoarte, nu as astept apana atunci.
Daca ii veti face pasaport simplu temporar, se elibereaza in aceeasi zi, insa pt cel simplu electronic, timpul de asteptare e de min 10 zile lucratoare, nu exista taxa de urgenta, daca va grabiti, ii faceti unul simplu temporar.


[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Majoritatea persoanelor s-au gandit ca incepand cu 1 februarie o sa curga lapte si miere si nu o sa mai plateasca nimeni nicio taxa. Sa fim seriosi, institutiile statului cum ar mai supravietui? Vorbim doar de taxele de timbru de 5 lei, de taxele consulare de 22 lei si de cele pentru pasaport, dar nu si taxele de producere a acestor acte. In cazul dvs.fiind vorba doar de taxa de 22 lei nu vad pentru ce sa asteptati. Oricum in 3 zile nu luati pasaportul, decat daca mergeti pe urgenta.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2017
Justitiarul711, utilizator
Am inteles,nu risc sa astept pana pe 1 feb pt ca vreau sa plec din tara pe 4...asta e,indiferent cat o sa platesc.Ms frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in concediu cu minori in ungaria dandaniela3 dandaniela3 Dorim sa mergem in concediu pt o saptamana in Ungaria (suntem o familie cu doi copii minori la care le suntem parinti naturali). Ce acte ne trebuie? Unde la ... (vezi toată discuția)
Stergerea taxa de pasapoarte Dobai Zsuzsi Dobai Zsuzsi Buna ziua. E adevarat si merita de astaptat data de 2. feb.ca va fii sters taxele de pasapoarte. (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta rosiulia rosiulia Buna as vrea si eu sa stiu daca se poate face eliberarea unui pasaport simplu electronic in regim de urgenta. As vrea sa merg in vacanta cu iubitul in ... (vezi toată discuția)