avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trebuie sa platesc salariile de la Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trebuie sa platesc salariile de la Asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva?

in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in alt judet(. Tin sa precizez ca nu avem chiriasi in apartament); lunar sunt taxata cu 10ron plata salar administrator. E legal? trebuie sa platesc taxa chiar daca nu stau acolo?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 21:11, 20 Ianuarie 2017
Trebuie sa platiti toate cheltuielile pe cota parte indiviza printre care se regasesc si salariile angajatilor asociatiei.
Nu platiti doar salariul administratorului ci si pe cel al femeii de serviciu, cenzorului precum si indemnizatia presedintelui asociatiei.

HG1588
Art. 44. – (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul – partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
multumesc de raspuns.
Asociatia de proprietari nu se ocupa si de astfel de cheltuieli. Seful de scara aduna bani pentru lucrari de intretinere, subsol, pod, instalatii etc. Ca femeie de serviciu avem o vecina care e platita separat de noi nu prin asociatie.
si daca tot platesc banii acestia, eu de ce beneficiez? de exemplu s-a schimbat contractul colectiv cu salubritate in contract individual platit la taxe si impozite si nu am fost anuntata de nimeni. In conditiile in care avem cerere sa nu fiu taxata de vechea firma de salubritate, nu trebuia sa fiu anuntata de modificare?
Am platit impozit anula la apartament 95ron, mi se pare foarte mult sa platesc anual 120ron la Asociatie daca nu locuiesc la adresa respectiva.
Si in alte localitati taxa de habitat (salubritatea) se plateste la taxe si impozite. Daca nu locuiti in apartament faceti cerere de scutire a taxei la primarie.
Femeia de serviciu trebuie platita prin intermediul asociatiei de proprietari si nu prin strangerea banilor separat pe vreo lista. Ca de altfel toate salariile.
Asociatia de proprietari trebuie sa respecte legislatia iar activitatea nu se desfasoara "dupa ureche".
Banii nu se strang de un sef de scara ci se platesc in baza listei de intretinere afisate de catre administrator sau casier si se elibereaza chitanta.
Seful de scara va elibereaza chitanta pentru banii pe care ii dati?
Nu aveti administrator, presedinte?
Seful de scara nu ne-a eliberat chitante niciodata. Orice cheltuieli de renovare sau reparatii le-am impartit intre noi. La Asociatie platim 10 ron si pe tabelul de cheltuieli sunt trecuiti ca "Salar" Administrator. Asta vreau sa stiu daca trebuie sa il platesc din moment ce am anuntat ca nu mai locuiesc acolo.

Alte discuții în legătură

Intrebare laur_13 laur_13 daca nu locuiesc int-ro locuinta la bloc ce trebuie sa platesc? adimistrator? lumina pe scara? femeia de servici? (vezi toată discuția)
Cheltuieli apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua..va rog sa-mi spune-ti ce as putea sa fac..am un apartament nelocuit de 3 ani..am facut cerere pentru scadenta de la intretinere acum 3 ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - ma pot separa cu platile? mari2011 mari2011 cum as putea sa ma separ in ceea ce privesc cheltuielile asoc de proprietari respectiv apa si salubritate eventual femeia de serv , deoarece nu sun ... (vezi toată discuția)