avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Administrator angajat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Administrator angajat

Buna ziua tutoror! Intru direct in subiect caci nu e timp de pierdut :D

Speta mea este urmatoarea: Am un SRL in care asociati sunt 2 persoane juridice. In baza actului constitutiv a fost numit un administrator. Acelasi administrator este angajat in fc. de administrator (astfel este stipulat in cartea de munca). Administratorul a depus o cerere de insolventa intrucat societatea se afla in imposibilitate de plata.
Administratorul a informat toti angajatii de acest fapt si i-a concediat cf disp Codului muncii ptr motive ce nu tin de salariati.
Administratorul doreste sa desfiinteze si postul sau pentru aceleasi motive, de insolventa.
Din punctul meu de vedere prin hot AGA nu se poate desfiinta postul de administrator, pentru ca asta ar presupune ca societatea sa ramana fara administrator. Deci postul lui nu se poate desfiinta.
Administratorul sustine ca doreste desfiintarea postului ptr a beneficia de somaj, dar ca doreste sa pastreze calitatea de administrator cf disp actului constitutiv. Personal consider ca reprezinta acelasi lucru si ca o AGA nu poate desfiinta postul de administrator.
Aveti alte opinii?
Multumiri anticipate!
Sper ca am fost suficient de coerenta in exprimare.
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 12:32, 10 Septembrie 2009
pai postul lui nu se desfiinteaza dar CIM ul va inceta prin incheierea de pornire a insolventei unde se va ridica dreptul lui de administrare si se va numi administratorul judiciar. el trebuie sa ramana pana atunci......altfel cine reprezinta societatea????? eu cred ca asa se p[rocedeaza...iar dupa pornirea procedurii poate cere administratorului judiciar sa ii inchida CIMul.......
administratorului ii poate inceta contractul individual de munca numai dupa numirea administratorului judiciar sau a lichidatorului in procedura insolventei. societatea nu poate ramine fara administrator
Trebuie facuta distinctia calitatea de administrator al societatii , desemnat de asociati si functia de admnistrator , pentru care a fost incheiat contract de munca . In acest caz functia de administrator poate fi desfiintata fara sa afecteze statutul calitatii de administrator.Daca aceeasi pesoana se afla in cele doua situatii , se poate desfiinta postul /functia strator iar asociatii pot numi o alta persoana in acesta calitate.
Daca in CIM este trecuta functia de administrator, poate fi desfiintat postul de administrator, in conformitate cu prevederile legislatiei muncii.
Dar asta nu inseamna si faptul ca este inlaturata calitatea sa de administrator detinuta in temeiul statutului societatii si a legii nr.31/1990, avand atributiile conferite de catre AGA si lege, pana la dizolvarea si lichidarea societatii ori revocarea sa din functie indeferent da catre cine:AGA, administrator judiciar, lichidator.
Multumesc tutoror pentru opinii! =D>
Am optat ptr pastrarea in fc a administratorului pana la numirea lichidatorului.

Mult succes tuturor!

Alte discuții în legătură

Decizia de intrare in insolventa anamaria.paduraru anamaria.paduraru In cazul in care societatea doreste intrarea in insolventa, ce acte trebuie puse la dispozitia asociatilor prin care sa se dovedeasca necesitatea intrarii in ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza ? mony mony O societate comerciala- SRL- cu mai multi asociati si-a desemnat dintre acestia un administrator unic, inregistrat la ORC conform legii. Acest administrator ... (vezi toată discuția)
Mandat admnistrator expirat la un srl RoxanaMilita RoxanaMilita Buna ziua, Va rog sa lamuriti care sunt pasii in cazul in care angajat si administrator in acelasi timp la un srl cu 2 asociati, a expirat mandatul de un an ... (vezi toată discuția)