avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA colectat depasire plafon
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA colectat depasire plafon

Buna ziua !
Va roga din suflet sa ma ajutati !O societate a depasit plafonul de 220000, in luna decembrie cu 250.000 lei. Nu am reusit sa depun D088, deoarece trebuiau niste traduceri si legalizari, care abia maine sunt gata.
Nu o sa mai depun D 088, o sa depun 010 cu 1.02.2017. Cum calculez tva-ul colectat pt. suma depasita, care este monografia contabila, avand in vedere ca societatea inca nu este inregistrata in scopuri de tva si ce declaratie trebuie sa depun si cu ce data?
Multumesc !
:((
Cel mai recent răspuns: dan_draghici , utilizator 10:49, 30 Ianuarie 2017
Din cate cunosc eu, pentru valoarea care depaseste plafonul de scutire nu puteti colecta TVA. De asemenea nu puteti colecta TVA nici pe luna ianuarie 2017. TVA veti colecta, respective deduce, de la data la care deveniti platitor de TVA. Pana atunci nu puteti colecta, nu puteti deduce TVA.
Multumesc mult pt ca doriti sa ma ajutati, dar cand am incercat sa depun D088, cei de la Finante mi-au spus ca pt suma ce depaseste plafonul sunt obligat sa colectez TVA, dar nu am dreptul sa deduc. In aceasta situatie, va dati seama ce inseamna? Nu avem dacat sa ne vindem casa si eu si administratorul pt. a plati o suma imensa la stat. Nu este corect deloc. Mai am putin si fac infarct.
:((:((#-o#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D088 si depasire plafon cifra de afaceri Marian Leca Marian Leca Care este rezolvarea situatiei cand societatea depaseste plafonul, depune declaratia 010 impreuna cu d088 pentru inregistrarea in scopuri de TVA si primeste ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon si devenire platitor tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea problema. O societate comerciala neplatitoare de TVA, depaseste pe data de 10.12.2016 plafonul de la care devine ... (vezi toată discuția)
Formular 088 ilmir1 ilmir1 bun ziua Anul trecut am schimbat administratorul firmei adica nu mai este sotia sunt eu. Astazi am primit de la ANAF o notificare ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)