avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depasire plafon si devenire platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depasire plafon si devenire platitor TVA

Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea problema. O societate comerciala neplatitoare de TVA, depaseste pe data de 10.12.2016 plafonul de la care devine platitor de TVA. Pana cand trebuie depusa declaratia 010 de modificare a vectorului fiscal si daca este obligatorie si depunerea declaratiei 088. Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:26, 15 Decembrie 2016
Da, depuneti 010 si 088:

Cod fiscal:

(6) Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire și a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 316 , în termen de 10 zile de la data atingerii ori depășirii plafonului. Data atingerii sau depășirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depășit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 316 . Dacă persoana impozabilă respectivă nu solicită sau solicită înregistrarea cu întârziere, organele fiscale competente procedează după cum urmează:

Daca nu depuneti 088 sau nu justificati intentia şi capacitatea de a desfăşura activităţi economice care implică operaţiuni în sfera de aplicare a TVA, vi se va anula codul de tva primit in baza depasirii plafonului.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 010 tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pana la ce data trebuie depusa declaratia 010, pentru trecerea de la trimestru la luna, ca platitor de TVA ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Simulare privind trecerea la plătitor tva la o firma de it programatorcalumea programatorcalumea Sunt o firma de IT care facturează cam 69000 USD anual. -O firma de o persoana. -Lunar emit numai o factura. -in fiecare 2-3 ani cumpăr o gama de ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a trece la tva obligatoriu 1ppp 1ppp Sunt un srl, micriintreprindere de la infiintare (2012). In luna mai devin platitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit intrucat depasesc CA de ... (vezi toată discuția)