avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Definitivat avocatura noiembrie 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Definitivat avocatura noiembrie 2009

In conformitate cu decizia nr.98/2009 a Consiliului UNBR in data de 04.11.2009 se va desfasura examen de definitivat in avocatura cu aceeasi tematica ca in primavara acestui an.
Am si eu 2 nedumeriri:
1.In luna martie/aprilie 2010 se va mai desfasura examen de definitivat?
2.Avand in vedere ca ,,vorba prin cetate'' e ca nu se va mai desfasura un atare examen decat anul viitor in noiembrie (noiembrie 2010) nu cumva vor lua oare tzeapa avocatii stagiari care au promovat examenul de admitere in profesie in anul 2007, in senul ca vor fi fortati de circumstante sa mai astepte definitivatul inca aproape un an. Adica:
- examen de admitere in avocatura 2-7 dec.2007. (sper ca nu am gresit data);
- depunere de juramant si inscriere pe tablou cel mai devreme in ianuarie 2008;
- din ianuarie 2008 pana in 4 noiembrie 2009 sunt 1 an si 10 luni, or conform deciziei nr.98/2009 coroborata cu art.17 alin 1 din L profesei de avocat trebuie sa ai minim 2 ani vechime in profesie. Concluzia logica: nu poti sustine examenul de definitivat in noiembrie 2009, iar daca in aprilie 2010 nu se va ma desfasura inseamna ca vom fi ,,condamnati'' la inca 8 luni de stagiatura (pt.ca cel mai probabil urmatorul examen de definitivat va fi in noiembrie 2010).
Voi ce stiti despre subiect?
Cel mai recent răspuns: tied , utilizator 12:13, 16 Noiembrie 2009
Despre examenul de definitivat de anul viitor nu s-a stabilit nimic, oricum chiar cu aceasta minima diferenta de doua luni se va putea, cu acordul consiliului prezenta la examenul de definitivat. Cit priveste depasirea termenului de doi ani nu este un lucru prea grav pentru avocatii stagiari. Oricum daca sunt multi la propunerea barourilor se va organiza definitivat in prima jumatate a anului 2010
Este real ca nu s-a stabilit nimic oficial despre examenul de definitivat de anul viitor si tocmai asta ma ingrijoreaza.
In ceea ce priveste acordarea dispensei de 2 luni aceasta nu se prea acorda in baroul Cluj, de exemplu (si altele din zona).
E real ca nu e grav din pct de vedere legal sa faci mai mult stagiatura, neexistand o disp.legal incalcata, insa nu e tocmai o fericire sa mai faci aproape un an de stagiatura in plus.
de ce nu e tocmai o fericire sa mai faci un an de stagiatura? ce este atat de grav? acum bine, daca avocatul tau indrumator ti-a impus anumite conditii!
ce o fi mai bine? sa muncesti pe 800 lei ca stagiar, sau sa iti faci cabinetul tau?!?
alexchiciu a scris:

ce o fi mai bine? sa muncesti pe 800 lei ca stagiar, sau sa iti faci cabinetul tau?!?


:rofl: E intrebarea zilei? :))
:)):))

Alte discuții în legătură

Primire examen definitivat Valentina Curosu Valentina Curosu IMi spune si mie cineva, ce imi trebuie pentru primire la examenul de definitivat, o simpla recomandare sau contractul propriu-zis cu avocatul la care m-am ... (vezi toată discuția)
Inppa Adelina t Adelina t Au si eu o nelamurire...mare.....................Daca ma inscriu la cursurile INPPA......dar nu iau examenul lor la sfarsit, mai pot da examenul de definitivat ... (vezi toată discuția)
Decizie de primire crilodeea crilodeea As dori sa-mi spuneti (scrieti) ;) in cat timp ,de la depunerea juramantului ca avocat stagiar, primesti decizia de primire in profesie. :-/ Multumesc ... (vezi toată discuția)