avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot beneficia de legea gratierii? Condamnare cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot beneficia de legea gratierii? Condamnare cu suspendare!

buna ziua
Am fost condamnat in trecut in 2 dosare (concurs de infractiuni) pentru conducerea pe drumuriile publice a unui autovehicul fara a poseda nici o categorie de permis(nu am posedat niciodata permis)
In 2014 am fost condamnat cu executare la 4 ani insa am facut recurs care l-am si castigat rezultand o pedeapsa cu suspendare, insa cu un tyermen de incercare de 7 ani..incepand din 2011!!
Intrebarea mea este: Pot beneficia de aprobarea legii gratierii? Momentan nu pot sustine examenul de conducere pana in 2019 cand intervine reabilitarea, as doriis a stiu daca ma favorizeaza in vreun fel acesta lege cu privire la reabilitare/sustionerea examenului auto, sau deoarece termenul de incercare este mai mare de 5 ani nu se incadreaza?
Sentinta :
Tip solutie: Reducerea pedepsei
Solutia pe scurt: Admite recursul. Casează sentinţa penală în parte cu privire la modalitatea de executare a pedepsei. În baza art.86 ind.1 C.p. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani şi 6 luni închisoare pe durata termenului de încercare de 7 ani şi 6 luni, ce se compune din pedeapsa aplicată la care se adaugă un interval de 5 ani stabilit de instanţă. În temeiul art.86 ind.3 C.p., pe durata termenului de încercare condamnatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate conform programului de supraveghere întocmit de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti; b) să anunţe, în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a fi controlate mijloacele lui de existenţă. Face aplicarea dispoziţiilor art.71 alin.5 C.p. Face aplicarea dispoziţiilor art.86 ind.5 alin.2 C.p. teza ultimă, termenul de încercare urmând a se calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată sub supraveghere, respectiv de la data rămânerii definitive a sentinţei penale 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sector 1 Bucureşti definitivă prin decizia penală nr.2281/18.11.2011 a Curţii de Apel Bucureşti Secţia I penală. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabriel555 , utilizator 14:08, 4 Februarie 2017
nici o idee?
Pana la urma cum este pedeapsa? Suspendata sub supraveghere sau conditionat?ca este diferenta
Suspendare sub supraveghere! conadamnarea 2 ani si 6 luni la care e adauga un termen de incercare de 5 ani~
multumesc!
Citisem undeva cum ca s-ar scade pedeapsa aplicata de instanta din termenul de incercare!
Nu stiu cat de veeridica este stirea insa!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017
gabriel555, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala soferi/obtinere permis, cu condamnare la oug alexandra31 alexandra31 Buna ziua am si eu o intrebare, logodnicul meu a fost condamnat pentru conducere fara permis la o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere, cunoastem faptul ca ... (vezi toată discuția)
Formulare cere modificare cazier judiciar alexandra31 alexandra31 Buna seara Imi outeti spune cum se formulează o cerere către unitatea de politie pentru modificare înscrisurilor din cazier? Am fost condamnat la 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Contopire sentinte - instanta a procedat corect? lucian55 lucian55 Buna ziua am si eu o problema urgenta! Am avut un numjar de condamnari cu suspendare respectiv sub supraveghere din 2010 pana in 2012 momentan mi-a mai ajuns ... (vezi toată discuția)