avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Certificat de nastere

Bunaseara am o mare nelămurire certificatul de naștere al băiatul (15 ani) l-am plastificat de la bun inceput trebuie sa ai fac titlul de călătorie pentru a ma intoarce in Romania de o saptamana sun la consulat dar nu am reușit inca sa vorbesc as vrea sa știu daca am vreo problema pot scoate titlul de călătorie văzând ca certificatul este plastificat? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:45, 3 Februarie 2017
Toate actele originale importante: certificat de nastere, certificat de casatorie, diploma de absolvire etc. isi pierd valabilitatea in urma plastifierii ( lucru valabil si pentru cartea de identitate). Explicatia consta in faptul ca elementele care confirma originalitatea unui document pot fi acoperite de plastic. Prin urmare, documentul este considerat deteriorat si nu mai este valabil.
Daca puteti sa obtineti totusi titlul de calatorie, depinde doar de rigurozitatea celui care va prelua dosarul!
Este foarte posibil să vină de refuze solicitarea deoarece ați plastifiat actul. Dacă aveți probleme, solicitați la consulat să verifice datele conținute de acel act (ar putea să fie o soluție). Spuneți tuturor sa nu mai plastifieze acest tip de acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plastifiere acte Dinu V Dinu V Buna ziua Ce lege interzice plastifierea actelor? (vezi toată discuția)
Pasaport stilvar stilvar Datorita conjuncturilor eu, sotia si cei 2 copii minori trebuie sa mergem in Romania destul de repede.Copilul cel mic in varsta de 3 ani si 6 luni are ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate deteriorat - cum se obtine un duplicat? gicamarin gicamarin un proprietar de teren din comuna mea a deteriorat titlul de proprietate deoarece la tinut impaturit si purtat prin buzunare.poate obtine ... (vezi toată discuția)