avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Necesitate procedura prealabila contencios
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Necesitate procedura prealabila contencios

Buna ziua,

In situatia in care am depus o contestatie fata de decizia (nemotivata) a unui organism de control (AFIR in speta) in care am cerut motivarea deciziei lor si, bineinteles ca am contestat decizia, iar dupa expirarea termenului prevazut pentru solutionarea acesteia NU am primit nici un fel de raspuns, cum procedez pentru obligarea autoritatii la formularea unui raspuns?

Ma pot adresa direct instantei de contencios adiministrativ? Trebuie sa parcurg procedura prealabila in care sa fac o plangere adresata autoritatii ierarhic superioare, respectiv ministerului in speta?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Procedura pt o contestatie clientX clientX Buna ziua! Referitor la o contestatie a unei decizii ambigue a unei autoritati, care ar fi procedura in fata instantei? Anume daca am formulat o cerere de ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns institutii publice jacquelline jacquelline Buna ziua! As dori sa stiu care este termenul legal in care o institutie publica este obligata sa formuleze un raspuns la o cerere (eu stiam ca e de 30 zile ... (vezi toată discuția)
Suspendare masura itm smeagull smeagull Buna ziua, Am primit un proces verbal de control de la ITM, cu masuri de executat. As vrea sa contest pe unele dintre ele. Intrebarea este daca o contesatie ... (vezi toată discuția)